HP 6200C scanner

Radom vienam geram šiukšlyne tokį skanerį- Hewlet Packard 6200C su ADF…

Čia senukas skaneris. As darbe turiu kažkokį 5p, tai jokių problemų nebuvo. O šitą jau radau tokį pavepusį. Rodos priverčiau jį veikti ir supratau fintus. Todėl pasidalinu išmintimi:

1. Pagrindinis defektas- ne pasėdusi lempa, bet ant stiklo nupaišytas kalibravimosi brukšnys. Dėl prastų dažų ar blogų laikymo sąlygų, dažai iš vidinės pusės (iš kurios ir žiūri skaneris) pageltonavo. Tiesiog stipriai pageltonavo. Todėl skaneris pasišviečia tą geltoną daigtą ir jaudinasi, kad lempa vos vos šviečia. Apvertus stiklą, balta išorinė pusė atsisuko į skanerio “akį”. Dabar jis greitai susikalibruoja, tik aišku dabar nebeatlieka stiklo “color correction”, taigis spalvos biški ne tos. Ir dar apsukus, vienas elementas atsidūrė ne toje pusėje. Jį reikėtų nupaišyti- bet neturiu baltalo po ranka.

2. SCSI id ir AHA-2940 plokštė. Kartais nusimuša ID numeris. Jį užprogramavau pagal HP instrukcijas. (ten reikia įjungus mygtuką nuspausti ir skaičiuoti mirkčiojimus). USB nebebandžiau. Apsidžiaugiau, kad veikia per SCSI.

3. Control panel lempos nustatymai ignoruojami, nes windozė nemoka “pasakyti” skaneriui kaip atsiminti nustatymus. Tam reikalui reikia originalaus HP softo, tiksliau “hplamp.exe”. Tą programą galima paleisti ir rankutėmis. Tada, ta programa pasako skaneriui nustatymus, kuris juos įsirašo į NVRAM. Taip pasiekiamas pastovus lempos švietimas arba jos automatinis išjungimas. Vėliau hplamp.exe galima išjungti.

4. ADF įrenginys ganėtinai jautrus. Jis nėra visai hotplug. Labai lengvai galima užtrigdinti XP windoze su juo.

5. Kaip ir kiekviena seną daiktą, jį reikia išardyti ir išvalyti. ADF užteko pravalyti volelius ir viskas pradėjo veikti. Skaneryje dar visai nieko sutepti bėgelius tepalu, vos ne dvigubai sumažėjo triukšmas skanuojant. Dar labai išdilęs bėgiukių kreipiantysis įrenginys, todėl “akis” vaikšto biški skersai. Bet skaneris matyt turi kažkokį softwarini dalykėlį, nes rezultate nesimato to kreivumo. O tai labai įdomu, nes skanuojant didelias rezoliucijas 1200 ar panašiai, ten jis labai smauko, ir matosi, kad visas mechanizmas kreivaliuojasi.

HP5P yra geriau negu HP6200C. Va.

Visą straipsnį parašiau. Todėl rašau (c)2005 by Levas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *