Disk changeris PIONEER DRM-624X

Dar vienas egzotiškas ir nereikalingas žaisliukas iš SCSI serijos. Tai SCSI CD disku keitiklis PIONEER DRM-624X. Tokia kasetė, į kurią įsideda 6 CDROMai.
CD changer
Jungiasi prie kompiuterio per SCSI laidą. Windows XP nepaprašė jokių draiverių. Čia toks kaip ir Bilo Geitso testavimas vyksta- kuo egzotiškesnį daiktą pakišti windozei. Prijungiam laidą, jungiam kompą… kuriasi, subraška changeris, toliau kuriasi… ir taip jau kokias 5 minutes. Nors jame jokiu CD nepridėta. Išlupam kasetę, ir Windowsai pasikuria. Matoma daug daug CD įrenginių My Computer lange. Užpildom kasetę visokiais CD, įkišam, bakstelim į CD piktogramą, brakš-brakš ir matom vaizdelį. Veikia… Bet kaip lėtai! Visdėto 4x greitis. Ir dar aišku paskutinius 10 metų nevalyta optika.
Device managerPionierius
Bet, deja, jis nesuderinamas su Windows ideologija. Paspaudus kokioje programoje “My Computer” windows OS matyt užklausia įrenginį (ius) apie visų CD diskų vardus (volume name) ir tada prasideda braškėjimas- traškėjimas. Juk neimanoma visų diskų nuskaityti vienu metu…
Net nežinau, ar ieškoti jam pritaikymą, ar bandyti parduoti už standartinę 20Lt kainą ar iškarto išmesti…

5 replies on “Disk changeris PIONEER DRM-624X”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *