Lėčiausias Pentium procesorius

Nelabai žinau ką čia šiandien parašyti. Dirbau ūkinius darbus- atitvėriau aptvarą (levadą – čia toks keistas Lietuviškas žodis) mano arkliui. Įdomiausia, kad kaimyno kieme :).

Tai va, manau, kad aš turiu patį lėčiausia Pentium procesorių. Šis nuostabus technologijos stebūklas ko gero turi įžymų DIV bugą. Intel yra prisižadėjęs, kad bet kada gali jį pakeisti į kitą, be klaidos. Bet aš jo nekeisiu. Tokių mikroschemų jau negamina. Nuostabus storas keraminis čipas, su daugybe tikro aukso. Pažiūrėkit:
Pentium 60MHz
Jis dirba milžinišku 60MHz greičiu. Bet koks dizainas… aš tiesiog myliu senus PGA čipukus. Turiu netgi mažytę kolekciją- nuo 386 iki P4. Didžiausias yra Pentium Pro. Taip pat, aš turiu procesorių kuris buvo uždraustas USA. Tie amerikonai tokie keisti.. Ant procesoriaus parašyta: not for resale in USA. (ne pardavinėti amerikej). Tai sena istorija- taip Intelis bandė apsaugoti savo x86 technologiją…

8 replies on “Lėčiausias Pentium procesorius”

  1. Deja leciausias pentiumas buvo 50mhz, bet jo niekad neisleido nes jis kaip ir buvo ES. Taip pat su Pentium PRO- leciausias 133mhz (labai retas modelis), galbut kam reikia intel 286 16bit 12mhz cpu ?

  2. Nebeturiu šitų procesorių, visą kolekciją išpardavinėju per eBay. O 286 būtų vertas jei keraminiam korpuse. Plastikinio vertė mažiau nei 1$.

  3. Eik sau, pas mane plastikas :p , bet nusistebejau kaip jis dar gerai traukia dosnius zaidimus su 1mb isa vaizdo plokste , tik kad wolf3d uzlagina su juo.

  4. Levo minetas procesoriukas tai modelis SX837 dirbantis 66Mhz greiciu ir kaip jau mineta turintis garsų FDIV bugą atrasta mokslininko profesoriaus Thomas Nicely 1994 metais spalio mėnesį 🙂 be to šis procesorius buvo pagamintas naudojant 800nm technologija,bei veikdavo nuo 5 voltų . saugok jį 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *