Šmirgelis

elektronika.lt puslapiuose, tarp visokių juokingų paveiksliukų pamačiau kietą diską perdaryta į galąstuvą. Tas paveiksliukas buvo patalpintas į juokų skyrių. Bet aš nutariau, kad toks įrenginys gali būti visai naudingas megėjiškams darbams. Aš panaudojau seną 2Gb, “Western Digital Caviar 22500” kietą diską. Tai tik 5000 apsukų diskelis, bet pradžiai užteks. Nuėmiau dangtį, visas galvutes ir magnetus. Priklijavau švitrinį popierių prie diskelio.

Šmirgelis
Kibirkštys gavosi!

Varikliukas silpnokas, bet galastuvas panaudojamas. Sekanti versija bus iš 7K SCSInės Barakudos. Arba gal aš rasiu kokį senovišką multidiskinį serverinį kietą diską.

8 replies on “Šmirgelis”

  1. geriau naudot plonus korundo diskelius, kur tai 1-2mm storio, diametras irgi tinka. labai patogu skalpelius ashtrint…

  2. Mano turimo diskelio vidinis diametras neatitinka “špindelio” diametrui. Reikėtu daug vargti centruojant. O geras švitrinis popierius peilius irgi gerai galanda.

  3. 🙂 super … kaip tik voliojasi namie pora HDD senu …. o zmona jau senai burba kad kaimyna kvies galasti peiliu 🙂 reikes isbandyti siandien pat 🙂

  4. Kaip tu ji privertei suktis? As saviskiui paduodu 12V sis truputi pasisuka ir nustoja? Gal toj pagrindinej schemoj ka nors uztrumpinti reikia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *