HDD mirtis

Šie interneto puslapiai, dar keliolika kitų mažytėlaičių projektų yra paleisti ant senų, šiukšlinių kompiuterių. Techika sena… labai sena. Taigis, vakar vienas senas Seagate firmos diskelis pradėjo kalatotis, ir pasipylė badais. Tai buvo kiek nelauktos ir blogos žinios, nes kaip visada, archyvinė kopija nebuvo sukurta. Taig beveik visi duomenys iš /home direktorijos pasislepė. Kai diskas buvo išimtas iš sistemos ir atšalo, beveik visi duomenys nusiskaitė. Gal ši nelaimė ir atnešė teigiamu poslinkių. Visas kietas diskas buvo prikištas visokio šlamšto- nuo senų ebay aukciono paveiksliukų iki ganėtinai didelių warezu.

Štai parėjusio diskelio nuotraukytė. Tai senas SCSInis Seagate ST32171W Barracuda kietas diskas.
Failed HDD

Sprendžiant pagal lipduką, diskas parduotas 1997 metų pavasarį. Diskas savo karjerą pradėjo kaip vienas iš daugelio RAID masyvo diskelių. Raidas buvo naudojamas vienoje bankrutavusioje firmoje. Vėliau tą firmą suvalgė kiek didesnė kontora, o diskeliai buvo laikomi sandėlyje. Kiek vėliau diskeliai buvo suformatuoti ir panaudoti www puslapiams.

Diskas nesugebėjo sulaukti savo 10 metų jubiliejaus. Sunkios darbo sąlygos nepagerino jo sveikatos… Ilsėkis ramybėje… galbūt. O gal, jis bus perdirbtas į šmirgelį, išimta elektronika, o magnetai bus panaudoti kokiai nors terapijai.

Nepamirškit daryti rezervines kopijas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *