Video stebėjimas

Vienoje kontoroje gyvenimas privertė įtaisyti video stebėjimo ir įrašymo sistemą. Kiek bevartėm galvas, bet vistiek gavosi 8 kameros minimum. Šiuo metu galima ant Marijos žemės įsigyti įvairių video-in ploksčių. Bet kai prireikia 8 kanalų, pasirinkimas žymiai pamažėja. Pasirinkome ganėtinai brangią, h.264 standarto (MPEG-4 part 10), hardware compression video in plokštę. Tai VG8C-RT4:

Video plokštė VG8C-RT4

Pagrindinis šios plokštės gerumas, kad ant jos stovi du Texas Instruments DSP TMS320DM642 (digital signal processor) kurie ir atlieka visą vaizdo apdorojimą. Įrašynėdamas video, kompas tesunaudoja apie 10% procesoriaus resursų. Likęs galingumas gali būti panaudotas įvairiems servisams.

Video stebejimas: kompiuteriukas

Pats kompiuteriukas irgi naujas. Gal tokio galingo ir nereikia, bet buvo pasirinktas Intel Pentium 4 Duo core, 2.6GHz, 1Gb RAM ir SATA diskas. Kadangi kompiuteris perkamas be CD/DVD/FD/Monitoriaus, tai jo kaina pasidaro ne tokia ir didelė. Dar pasirinkom Intel motininę plokštę su ilga garantija. Žodžiu, tikim, kad kompiuteris galės ilgai ir užtikrintai veikti.

Video stebejimas: 8 kanalai

Čia tai pirmi bandymai. Reikia gi susipažinti su programine įranga. Deja namuose neturėjau tiek daug video signalų. Pajungiau 3 video kameras ir vieną televizoriaus video išėjimą.

Video stebejimas: 4 kanalai

Keturi kanalai full-screen režime gana gražiai atrodo.

7 replies on “Video stebėjimas”

  1. Nu plokštė biški brangesnė nei kompiuteris. Apie 2K Lt kainuoja. O statysis visa sistema vienoje provincijos lentpjuvėje. Nes ten pasidarė visiškas bezprėdielas- pradėjo daiktai dinginėti dienos metu, taip pat ir darbas nevykdomas kažkodėltai 🙂 Paskaičiavo ir gavosi, kad tokia stebėjimo sistema atsipirks per vienerius metus.

  2. Įdomu būtų sužinoti kokio pločio interntinio kanalo reikėtų būtent tokio komplekto vaizdą perduoti ternetu? P2P ar kitokiu būdu. Thanks.

  3. Šios funkcijos dar neišbandėm. Bet netūrėtu būti dideli pareikalavimai. Nes programos konfiguracijoje yra net galimybe sujonfiguruoti modemą, kad perduoti informaciją per telefono linijas. Manau užtektu bet kokio “įmonės” DSL plano, kad vaizdelis būtų padorus. Sprendžiu iš to, kad jei vaizdelis nelabai juda, tai valandinis įrašas užima tik keliasdešimt megabaitų.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *