Video multipleksorius

Kai būna kelios kameros ir jas reikia stebėti vienu metu, tai galima pasistatyti kelis monitorius. Bet kai kamerų sakysim 16? Tada reikia naudoti multipleksorių. Dabar, kai vaizdą reguliuoja kompas viskas labai paprasta. Bet kaip buvo seniau? Dvidešimt pirmojo amžiaus pradžioje buvo naudojami specialūs prietaisai multipleksoriai – kvadratoriai (nu su 16 kamerų tai gal visdėto koks nors šešioliktatorius būtų 🙂 )

mulipleksorius

Toks va vaizdelis ant teliko ar monitoriaus ekrano. Tik čia nėra nei vieno video signalo, nes nebeturiu nei vienos video kameros kad pabandyti. Tai vaizdelis iš HiTron standalone B/W multiplexer HBX16C.

Aparačiukas leidžia pasirinkti bet kuri iš 16 kanalų. Žiūrėti visus kanalus vienu metu, po 4, 9 kanalus viename ekrane. Taip pat prietaisas leidžia pasirinkti įvairias kombinacijas. Pvz. 1 didelis vaizdelis ir vienas PIP mažiukas, vienas didelis ir keturi mažiukai apačioje, du ar trys maždaug dideli ir kiti mažiukai ir t.t. Dar galima susistabdyti, freeze vaizdelį. Tai pat ir pasididinti du kartus vaizdelį ir bandyti įžiūrėti kaip vagia kokius daikčiukus. Taip pat distancinis valdymas, video magnetofono valdymas, skanavimas, signalizacija kai dingsta signalas ir visokie taimeriai. Visa tai valdoma ganėtinai daug elektronikos:

mulipleksorius

Vienintelis malonumas, kad viskas padaryta senoviškom detalėm ir viską galima lengvai perlituoti ar išardyti. Jei niekas nenupirks šio prietaiso kromelyje, tai bus kaip geras detalių šaltinis ir kaip eilinis 19″ korpusas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *