Grafinis LCD ekraniukas

Iš kažkokio seno dauginimo aparato išlupau grafinį LCD ekraniuką. Tai standartinis ekraniukas be kontrolerio. Ir dar nukirpau nuo pagrindinės plokštės patį kontrolerį… Viską “ant snarglių” pajungiau prie maketinės plokštės, padaviau maitinimą ir pajungiau prie kompiuterio printerio porto.

graphic LCD

Ant plokštės, nuotraukoje žemiau, matosi dvi pagrindinės mikroschemos- kontroleris Toshiba T6963C ir atminties mikroschema. Ta smulkmė tai negatyvios įtamps keitiklis ir šiaip šiukšlės nesusijusios su LCD moduliu.

Skaityti daugiau….

graphic LCD

Šitas vaizdas gavosi panaudojus LCDinfo programą. Ji naudoja ir grafinį vaizdelį ir tekstinį režimą.

graphic LCD

O čia vaizdelis iį LCDStudio programos.

graphic LCD

Pajungimo schema labai paprasta. Printerio laidai jungiami tiesiai prie Toshibos koju. Printerio D0-D7 (2-9 koja) jungiasi prie mikroschemos kojų D0-D7 (10-17 koja). Mikroschemos RESET (2) per mygtuką jungiama prie korpuso. Printerio porto 14 koja jungiama prie CE (20), 16 koja prie C/D (21), 17 koja prie RD (19), o printerio porto 1 koja jungiasi prie WR (18). Ir viskas.

One reply

  1. sveiki.bet jus ir pavarot!tikriausiai visas gyvenimas susideda is tokiu ekspermentu?seniai pas jus saite lankausi.o is kur visokiausiu ideju semiates?man patinka visas tas reikalas su laidziukais ir kibirkstim……….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *