Philips DVP 3010-02 remontas

Padavė čia dešimtimis tokių neveikiančių Philips DVP 3010-02 grotuvų. Prieš metus juos pardavinėjo maždaug už 300… 270Lt. Manau prietaiso savikaina- 50Lt. Bet tai ne esmė. Keletą prietaisų išskrodėm tyrimams. Pirmiausia tai Mediatek procesorium paremtas kurinys. Toks pats kaip ir Vido grotuvas, tik kiek galima labiau supaprastintas- tik stereo garsas ir minimalus video išėjimų variantų kiekis. CD/DVD stalčius ASATECH gamybos. Nuo Philips firmos tik pavadinimas ir keli paveiksliukais firmwarėje.

Gedimas tipinis- neskaito jokių diskų. Arba skaito-rodo filmą ir staiga neberodo. Dažniausiai į disko galą. Kai visiškai nebemato disko, atidarius aparatą matosi, kad DVD raudonas lazeris nebešviečia. Gedimas labai paprastas- nulaužtas lankstus laidininkas (šleifas) nuo lazerinės “akies” iki pagrindinės plokštės.

Philips DVP 3010-02

Jei matome, kad lankstaus laidiniko galiukas užlinkes kaip paveikslėlyje, viskas aišku. Reikia naujo laidininko, arba jei rankos dygsta ne iš šiknos, galima suremontuoti ir seną laidininką. Dar gerai būtų patobulinti laidininką- reikia su plona izoliacija sutvirtinti laidininko galus kad jam būtų sunkiau lankstytis galuose.

Išanalizavus grotuvus, nustatyta, kad čia dėl gedimo kaltas neteisingas surinkimas arba surinkimo dizainas. (Philipsas man pinigus turėtų mokėti)

Philips DVP 3010-02

Šiame paveikslėlyje skaičiu “1” pažymėta vieta, kur lankstus laidininkas buvo priklijuotas prie korpuso. O skaičiu “2” pažymėta vieta kur jis nulūžta.

Philips DVP 3010-02

Čia jau “suremontuoto” ir patobulinto grotuvo paveiksliukas. Lankstus laidininkas priklijuotas žymiai toliau nuo lankstymosi zonos. Dabar laidininkas gali švelniai rangytis laisvoje teritorijoje. Šis patobulinimas su papildomu laidininko sutvirtinimu pilnai panaikina defekto pasikartojimą. Beja, kai kuriuose modeliuose tas laidinkas dar ir perkištas per specialų laikiklį. Deja jis vistiek nulužta.

Reikalingi instrumentai remontui:

1. Atsuktuvas “žvaigždutė”.
2. Kryžminis atsuktuvas (philips).
3. Žirklės.
4. Plona lipni izoliacinė juosta.
5. Termoreguliuojamas lituoklis ir “navarotnas” daikčiukas (čia laidininkų remontui), (c) know-how, todėl nedalizuosime.

18 replies on “Philips DVP 3010-02 remontas”

  1. ka manai apie DVP 630 ???

    nei is sio, nei is to net neisijungia, kartais padauzius isijungia tai ~valanda galima paziuret filma, bet vel issijungia, kompakto negaliu nei isimt, nei idet (sedi vienas – bandziau filma paziuret).

    visi philips DVD player tokie ar cia tik sitie 2????

  2. nzn, DVP630 neardžiau. Bet jei reikia daužyti, tai gal irgi koks laidas atsiklijavo…

    Philipsas dabar tik šūda tegamina. Ne taip, kaip prieš 30 metų, kai tausojo savo vardą. Tiksliau Philipsas nieko negamina, tik brand name deda.

  3. turiu toki pat aparateli, tik vat sakykim CD groja normaliai, o va DVD paeina 20sek kazkur ir pradeda strikti vaizdas, o garsas tik cypimas toks atsiranda, gal zinote kame reikalas? Ar gali buti nuluzes tas pats laidininkas?

  4. taisiau toki pati grotuva, liga ta pati, gal kiek ir suxalturinau bet pradziai tik laidininko galus pusem apkeiciau, tas galas kur prie plokstes tai praktiskai nesilanksto, priklijavau ji kiek galima arciau plokstes kistuko prie korpuso. Kol kas veikia bet matosi kad visvien neilgam, nes kai lazeris nuvaziuoja iki galo labai smarkiai tas laidininkas uzsilauzia i korpusa. Siaip tai dekui uz gedimo isaiskinima. O philipsais as paskutiniu metu visiskai nusyvyliau, kiek teko ardyt philips centruose pirktos technikos tai gryni kitaicai – philipsais ir nekvepia. Sitame grotuve irgi ne vienos philips detales….

  5. Apanglėjimas dar nereiškia, kad jis sudegė. Paprasčiausiai kiniečiai taupo. Svarbu tik kad kondikai neišdžiūtu.
    Manau kad atsarginių neprilaikau. Juos naudoju kaip donorus. Beja tinka nebūtinai šito modelio, paprastai maitblokiai universalūs.

  6. sveiki, gal padesit – turiu DVD Philips modeliuka DVP 630 : gedimas – disko stalcius ijungus tik atsidaro o disko i vidu nepaima, mygtuko funkciju neklauso, uzdarius stalciu rankiniu budu – vel atidaro stalciu. Gal kas susidure su sia problema.

  7. sveiki, turiu muzikini centra philips FW630, jame yra tokia irgi balta jungtis, kuri jungia karaoke aparaciuka ant ventro virsaus, ir pati centra, jei jo nepajungsiu, koloneles negroja, tai va, tie kontaktai paluzineje, kur galima gauti tokia jungti?

  8. sveiki, grotuvas dvp3010 gedimas tas pats kaip cia parodytas, gal patarsit is kur kabeli nusipirkt butu galima?

  9. bandziau, turiu siek tiek patirties su tais sleifu taisymais, bet nesisejo sito pataisyt, nukirpau ir nuskutau viena gala naujoj vietoj, pajungiau, elgsena nepasikeite, lazeris vietoj paskaito paskaito keleta mm i link galo paeina, vel gryzta ir taip uzsiciklina, nuskutau kita gala patrumpines, taip pat taspats, niekas nepasikeite, itempes viena gala palaikau nuskaito diska tada, matyt kazkur arciau vidurio yra truke, bet jei ten nukirpsiu ir paskusiu, tai nebedanes iki motinos nuo lazerio, pats neturi kur uzsilikusio veikiancio dar kuri noretum parduoti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *