HP 970cxi plovimas

Hewlet Packard Deskjet 970 cxi printeris tai jau senas modelis. Bet jis dar ganėtinai geras aparatas. Kodėl? Todėl, kad į jį dedasi didelės rašalinės. Jis gana greitai spausdina ir jo spausdinimo kokybė labai jau ir nesiskiria nuo šiuolaikinių printerių. Į printerį dedasi dvi rašalinės- spalvota, su kempinės rezervuaru ir juoda, su plastikinio maiselio rezervuaru. Spalvota rašalinė pildosi labai paprastai- tereikia viršuje padaryti skylutes ir su svirkštu pumpuoti rašalą. Su juoda rašaline kiek sunkiau- anga yra rašalinės dugne. Ten reikia išmušti šaratą ir galima pildyti. Tik po pildymo vėl reikia užtaisyti skylę. Bet šitas blog postas ne apie rašalo kartridžų pildymą, bet apie pačio printerio valymą.

Pats printeris atrodo va taip. jis turi USB ir LPT portus, tiesioginį 220V pajungimą.

HP970cxi

Bet kam reikia printerį plauti? Jei printeris intensyviai naudojamas ar net nenaudojamas, bet laikomas įjungtas, tai jis laikas nuo laiko atlieka galvos priežiūros procedūras- jas valo. O jei nelabai dažnai naudojam printerį, tai laikas nuo laiko tenka pačiam paleisti plovimo ar net “prime” procedūras. Valymo ir “prime” procedūros pačiam printeryje vyksta maždaug taip- galva nuvažiuoja į parkavimo vietą, kamščių blokas pasislenka (va kodėl reikia printerį “shutdowninti” o ne bet kada išjungti) ir printerius purškia rašalą į specialią drenažinę ertmę ir nubraukia brauktuvais. Ten esanti kempinė ir vonelė kaupia rašalo atliekas. Po kiek laiko ten viskas užsipildo ir vaizdelis gaunasi maždaug toks:

HP970cxi

1 tai kamštis, jis apsipyles mėlynu (cyan) rašalu- šio printerio galva pažeista ir cyan rašalas varva. Dar šis kamštis persikreipes ir nebeuždaro sandariai spalvotos galvos. Juodo rašalo kamštis geros būklės.
2 tai guminiai galvų valymo braktuvai. Jie veikia kaip automobilio lango valytuvai- jie braukia per galvą ir nustumia nešvarumus. Siaubingai užterlioti daikčiukai- šiame printeryje jie labiau teršia nei valo.
3 tai padžiuvusio rašalo kalnas kuris jau liečia mechanizmą ir galbūt galvą. Šalia matosi kempinė kuri sugeria rašalą (jei sugebėsit įžiūrėti).

Pirmiausiai reikia išardyti printerį. Printeris ardosi gana paprastai ir niekur nereikia naudoti jėgos. Iš įrankių prireiks atsuktuvo žvaiždutės.

Atsukam du varžtus viršuje printerio. Paspaudžiam dukgne esančius plastmasinius “kabliukus”. Juo galima pasiekti su ilgu atsuktuvu arba atidarius kasečių dangti ikišti ranką iš vidaus. Tada nusiims visas viršus. Atjungiam mygtukus. Toliau nuimam šoninius plastmasinius dangtelius. Gaunam metalinį, nuogą, printerį. Dabar reikia nuimti viršutinę printerio dalį. Reikia atsukti du varžtus ant galvų kreipiančiosios štangos (blizgantis strypas ant kurio smaukosi galvos) ir du varžtai iš vidaus (netoli štangos varžtu). Dar pageidautina atsugti varžtelius iš galo- jie laiko mažą geležėlę ir laidą- bus patogiau. Taip pat reikia atsukti medvažtį įsukta į rašalinės parkavimo dėžutę. Dabar užtenka printerio viršų paversti ir visas mechanizmas lengvai atsidalina. Stebėkite laidelius:

HP970cxi

Dabar galima nuimti parkavimo dėžutę ir ją išplauti. Plauti geriausia vonioje, kriauklėje ar panašiai (po tekančiu vandeniu) ir naudoti Fairy tipo chemikalus, tinka ir kažkos cilit baking soda purškalas. Žodžiu, kuo didesnė zaraza, tuo geriau. Saugokit drabužius ir savo oda- dažai lengvai plaunasi nuo plastiko, bet į drabužius ir odą gerai isigeria.

Nebandykite plauti fotodaviklių juostos ir disko- jie padaryti fotografiniu metodu ir emulsija lengvai nusiplauna. Jei kažkur užtiško rašalo ir tai trugdo spausdinimui, tai galima pabandyti juostą apversti.

Išplautas mazgas atrodo žymiai gražiau. Jis vėl gali gražiai dirbti ir kaupti rašalą. Judančius mažgus galima sutepti bet kokiu skystu ir švariu tepalu. Tinka automobilinis koks nors 4W10, mineralinė alyva ar net speciali antikorozinė mineralinė alyva su grafito dulkelėmis. 🙂 Svarbu, kad tepalas nevarvėtų ir nepatektu ant spausdinamo popieriaus. Visi kiti judantis mazgai padaryti ir plieno, bronzos ir specialios plastmasės. Šie elementai nebijo tepalų.

HP970cxi

Printerį surenkame atbuline tvarka. Renkam nenaudodami jėgos. Ir printeris turi susirinkti lengviau nei išsiardė. Visada atminkite, kad printerį gali surinkti siauraakis nemokša žmogelis fabrike. Tai jums tai nebus sudėtingas puzlė.

Įjungus printeri, visi mazgai turi atlikti testavima ir patys atsistoti į darbines vietas. Jei printeris nereaguoja, pabandytike su pirštu pasukti mechanizmus į kitą padėtį, kad printeris galėtų padaryti “trakšt-brakšt” ir kad galvos nuvažiuotu į savo vietas.

Ir ardydami printerį, neužmirškite išimtas galvas padėti taip, kad jos nespėtų išdžiūti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *