Dolby Digital kinojuostoje

Kažkada atsiplėšiau gabaliuką juostos nuo kino teatro išmestos špūlės. Filmas buvo kažkoks tamsus, apie vampyrus. Su titrais. Juostos galiuką numečiau ir pamiršau. Neseniai wikipedijoj radau straipsnį apie tai, kaip koduojamas garsas kino juostose.

Dolby Digital 35mm

Susiradau savo atraižą, pasitikrinau ir tikrai radau Dolby Digital takelį. Duomenys užkoduoti matrix barkodu. Kas per trys papildomi skaitmeniniai takeliai aš nežinau. Senose juostose ten eina analoginiai garso takeliai. Pas mus technika moderni…

Dolby Digital 35mm

Fotke daryta per 25x didinanti mikroskopą- atstumas tarp skaičiais pažymėtų padalų lygiai vienas milimetras. Per vidurį matosi Dolby Digital (DD) logotipas.
O čia jau nuotrauka pasiskolinta iš Wikipedijos:

DD is Wikipedijos

2 replies on “Dolby Digital kinojuostoje”

  1. Ir ten tą “Š” įgrūdo. Ne garsas o pornografija! Kaip ir visi 5.1…X.1 Tikra aparatūra tą patį atlieka dviem kanalais, o kiti formatai-supigintas stereo. Kas gi pirks namų kiną už pora milijonų lietuviškų rupijų?! 🙂 🙂 🙂

  2. Ish kaires melyna juosta SDDS (Sony Dynamic Digital Sound), tarp skyliu Dolby Digital, toliau 2 analoginiai kanalai (kad eitu ant senu aparatu) ir pats deshinys Time Code.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *