Grožis

Kadangi normaliai peršalau, tai nedarau jokių eksperimentų. Čia dvi nuotraukytės to pačio objekto. Tiksliau visas objektas ir objekto dalis. Bendrai nuotraukytę galima pavadinti “koherentinės šviesos grožis”.

Grozis

Čia detalė. Deja fotikas nesugeba parodyti viso grožio ir to “holografinio” švytėjimo.

Grozis

Tai neteisingai ir kreivai sufokusuotas lazerio spindulys. Lazeris panaudotas iš DVD grotuvo. Srovė per diodą apie 75mA. Panaudotas vienas išgaubtas lęšis. Spindulys keliavo per pusę kambario ir visą koridorių- kokius 6 metrus.

8 replies on “Grožis”

  1. o kaip čia galima taip kreivai sufokusuot? pabandyčiau su cdromo lazeriuku. čia tą lęšiuką reik pajudint, palaužyt, ar išvis jį nuim ir kažkokį kitą pritaikyt?

  2. Lęšis tai paprasčiausias padidinamas stiklas. Apie 3 cm diametro. Kadangi lęšio ašis nesutampa su lazerio ašim, tai gaunasi asimetrija. Lazerio spindulys nesufokusuotas. Šiaip šis grožis gautas bebandant sufokusuoti lazerio spindulį į tašką. Mano turimi kolimatoriai nesugauna visų spindulių, todėl nesurenkama visa galia…

  3. is IPARDUOTUVE.LT kalbejau su uzsakovu sake kad green laser netgi 30mw laisvai uzdega degtuka… gal kliedi truputi… beja rasiau i pasta webmaster@vabolis.lt neissiunte.. gal jis koki kita susisiekima turi be pasto?

  4. kiek turi mw paprastas cd playerio lazeriukas? beja as ten radau kazkokius 2 lazeriukus o gal vienas is ju ir nelazeris…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *