TEO- mitai ir realybė

Gerai skamba posto pavadinimas? 🙂

Namie aš naudoju pati pigiausią TEO DSL planą, tą kuris veikia tik po darbo valandų. Ir telefono linija tokia biški traškanti, vasara netgi girdėjos Lietuvos radijas. Buvau netgi išsikvietęs telefonų meistrą- jis nustatė linijos įžemėjima, tik kad mano telefono įvadas buvo svetimose privačiose valdose, tai prie kabelio meistriukas prieiti negalėjo. Būtų paieškojęs laisvų, neįžemėjusių porų. Kai įsivedžiau internetą, viskas kraunasi labai lėtai, dažnai atsiranda ryšio sutrikimai ir t.t. Žodžiu panašu, kad prasta linija duoda blogą įtaka. Taip maniau iki šios dienos ryto.

Šiandien įsijungiu ryte kompą (reikėjo vieną failą pažiūrėti) ir matau, kad veikia internetas. Ir kažkaip itartinai gerai. Jokių trukčiojimu, jokio laginimo… Specialiai pradedu krauti failiuką iš rapidshare . Vaje, alia greitis kažkos nerealus.

TEO greitis
Vėliau greitis pasiekė maksimumą- 347 kilobaitai per sekundę, t.y. >2.8 Mbito.

Paleidau specialiai visokius bittorentus ir emules- uploado greitis apie 90… 100 kilobaitų per sekundę. Tai gaunasi apie vienas megabitas. (bittorento logas rodo 1120 kB/s maksimumą, o dar gi veikė ir eMulė).

Gerai, greitis gal ir per didelis, bet kiek bandžiau- nėra jokiu prarastu pingų, laginimo dėl DNS užklausų neatsakymo ir panašiai.

Todėl darau išvadą, kad TEO prie savo greičio ribojimo softo dar turi ir specialų laginimo ir šūdinimo modulį, kuris normaliems paprasto interneto vartotojams dar ir specialiai trugdo darbą 🙂

Gaila, bet visas malonumas tiksliai pagal laikrodį dingo apie 17 valandą.

10 replies on “TEO- mitai ir realybė”

  1. as ir toki turejau 🙂 tai pas mane kai pakibdavo tai max greitis budavo 250kb/s 🙂 ir veikdavo visa laika kol kompo neisjunkdavau 😀 siusdavau filmus ir muzika tol kol hdd uzsipildydavo 😀

  2. Aš būtent tokį irgi naudoju, po pasijungimo, prieš kokius 4 mėnesius veikė irgi tik praktiškai naktį ir tai šūdinai, visiškai. Paskui kažkaip užkniso ėmiau skambint teisybės ieškot, pirma kart atėjo koks tai kadras iš teo, nustatė kad nuo skydelio iki kompo blogas laidas, turi būt vyta pora. Kad internetas veikia epizodiškai jam kažkaip nerupėjo, na bet laida aš pakeičiau, kadangi aišku nepagerėjo, davai antra kart skambint, ir čia ivyko stebuklas. Paskambinau gal kokiu 15 minučiu mane ten kamntinėjio Ip žiurėt it t.t ir panašiai, paskui pasakė jog praneš, ir po kokiu 4 val. internetas pradėjo suktis kaip bitutė, kartu dar ir žinutę gavau iš teo, maždaug “remonto darbai pagal jūsu prašymą baigti” smagu.

  3. …darau išvadą, kad TEO prie savo greičio ribojimo softo dar turi ir specialų laginimo ir šūdinimo modulį, kuris normaliems paprasto interneto vartotojams dar ir specialiai trukdo darbą…

    Šita frazė man labai patiko 🙂

  4. Matyt, tokią pat įrangą šūdinimo įsigijo ir skynet. Tik jie turi dar tobulesnę – ryšio trūkinėjimo ir dinginėjimo – atsiunti 90 MB iš rapidshare, bac, ryšys dingo, vėl lauki 1,5 val. kol leis siųstis iš naujo 🙂

  5. as ta bazini visus 2 metus naudojau, bet veike jis man gerai, budavo uzeidavo po 100kb siust 🙂 si menesi padare jie man akcija (komercine gudrybe) ir dave pasinaudoti optimaliu planu, o praeita savaite paskambino suzinoti ar noriu pasilikti ta plana, na as ir sutikau, nes intika tikrai smagiai krove, 🙂

  6. O šiaip, reikėjo skubiai ištraukti vieną didelį failą, įjungiau mx greičio paslauga tai 4…5 Mbitai be problemu. Ir dzin ta ižemėjusi linija.

  7. Labai jau lievas post’as vienok. Tiesiog eilinį kartą nulūžo ERX’as ir išsijungė shape’inimo mechanizmai. Duomenys ėmė judėti, ne kiek sukonfigūruota konkrečiam vartotojui, o kiek modemas ant linijos max susikabinęs. Spėju koks ~3000/768kbps buvo. Na o bet tačiau, kadangi sheipinimas dingo ir visi planai taipogi tapo ‘lygūs’, bei trafiko prioriteto verslo, didmeniniams, premiumams, optimaliems ir pan. prieš žemiausią bazinį planą neliko, tai dingo ir visi packetlosai, dideli pingai, etc. Toks čia ir stebuklas.

    Jei straipsniukas parašytas ne su šiokiu tokiu sarkazmu, tai reikėtų profilaktiškai pasitikrinti nuo lengvos paranojos. 🙂

  8. Mikimauzui, kuris pagal terminus “ERX” matyt susijes su TEO norėčiau pasakyti, kad jis neusgebėjo per piktumą perskaityti visą straipsniuką. Niekas nerašo APIE GREIČIO PROBLEMAS, rašoma, kad kartu su greičio ribojimu atsiranda ir ryšio sutrikimai, kuriu populiariausias- dingsta ryšis su DNS serveriais (net ir pingai nepraeina).

    Raktiniai žodžiai- jokių trukčiojimų. Tai reiškia, puslapiai atsidarinėja kaip pridera, o ne iš antro ar trečio karto.

    Paranoja mano amžiuje leidžiama, bet nesveika meilė telekomui yra iškrypimas. 🙂

  9. teo paslaugu atsisakiau seniai, nes ju bazinis dsl planas “uz*isdavo”. Dabar elgiuosi nedorai, ba piratauju, uz ineta nemoku ne cento. Is ebay nusipirkau kinietiska usb wifi adapteri (~30-40 Lt), patupdziau ji ~60 cm diametro “bliudo” fokuse ir “turu” intika is vieno “objekto/subjekto”, pas kuri nekoduotas teo premium’as… Tokiu objektu/subjektu su “nemokamu” intiku deka teo bevieliu irenginiu kisimo per visus galus siais laikais “da x*iena”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *