DVB-T Kaunas

Perskanavau DVB-T kanalus kuriuos galiu pagauti su savo antena Kaune (ne visi kanalai iš Kauno, nes naudojų išorinę anteną ir geografiškai esu aukštai), pastebėti keli pokyčiai. Atsirado naujas siuntėjas 778MHz dažnyje, sako kad tai TEO. Kol vyksta bandymai, visi 9 kanalai nemokami.
Truputis pasikeitimi “free” kanalų lentelėje. Taip pat sumažėjo “free” kanalų kadro dydis. Buvo 720×576, o dabar pasidarė 544×576. Tačiau gal pagerėjo kodavimas, nes ffdshow pradėjo geriau veikti prie to pačio signalo. O gal šiaip koks sutapimas.
786MHz dažnyje liko tik 3 kanalai. Kažkodėl neberodo koduotų kanalų saraše…

Va screenšotas:

DVB-T Kaune

Keletas apipjaustytų paveiksliukų:

DVB-T Kaunas
TV3

DVB-T Kaunas
Discovery Science

DVB-T Kaunas
TVP Polonia

6 replies on “DVB-T Kaunas”

  1. Reik ir man pasidziaugt kol duoda nemokamai ziuret, dar kaikurie kanalai dviem kalbom transliuojami.

  2. as nemanau kad kadanors sulauksiu tokio laiko kai dvt-b ziuresiu 🙂 greiciau jau satalitine tv teks ziuret 🙂

  3. Sveikas,

    turiu klausimą. Vis ieškau informacijos arba gal ką sudominsiu išbandyti. Kas pats norėtum pratestuoti tokį dalyką?

    O dalykas toks. Atėjus DVB-T atisirado problema, kad vienu metu galima žiūrėti tik vieną TV programą. HDTV tiekėjai tegia, kad jie gali padaryti, jog galima būtų žiūrėti skirtingas TV tuo pačiu metu, bet tam reikia kiekvienai norimai programai atskiro blokelio. Teko girdėti, kad pats principas yra toks, jog paduodamas visas srautas ir iš to didelio srauto išrenkamas vienas kanalas, t.y. viena programa. Radau keletą nuomonių, kad realiai būtų įmanoma padaryti taip, kad vienu metu galima žiūrėti (arba įrašinėti) keletą programų vienu metu, nes galima išskirti iš to bendro srauto. Nežinau kiek tai gali būti tikra.

    Kiek pats domėjausi, tai radau tik tokį sprendimą ant Linux http://www.kdvelectronics.eu/vdr/vdr.html

    Mano tikslas būtų man reikalingu laiku ir mažiausiais kaštais įsirašyti TV laidas, kurių negaliu pažiūrėti paprastai.

  4. dvb-t imtuva turiu jau kokie 4 metai, bet niekada nepavyko nieko pagaut. Ir siandien praskanavau visus daznius – nieko. Gyvenu Kauno senamiestyje, ar cia yra rysys?

  5. Gintarui: pirmiausia, reikia susirasti normalią anteną. Senamiestis šiaip biški dauboje. O kaip televizorius ima paprastas TV laidas transliuojamas ir Juragių?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *