Acer n35 GPS

Pardaviau kelias 5AR4 lemputes aukcione ir susikaupė virtualių pinigėlių. Gryninti juos nelabai yra prasmės- nepalankūs kursai, banko mokesčiai ir kitos problemos. Todėl nutariau išleisti pinigėlius nelabai reikalingiems daikčiukams įsigyti. eBay aukcione nutariau nusipirkti Acer n35 delninuką, su smulkiu defektu- “dead battery”. Mano priešininkas aukcione taip pat buvo Lietuvis (sprendžiant pagal nick’a). Bet kadangi mano pinigai skaičiuojami 5AR4 ir panašiom lemputėmis, galėjau statyti daugiau. Viso už šį prietaisa sumokėjau apie 3 lemputes. 🙂

Po kažkiek laiko atėjo siuntinukas ir viduje radom aceriuką su visais dokumentais (net originali pirkimo sąskaita-faktūra įdėta), pakrovimo laidu ir softu. Softas senobinis.

Acer n35

Pabandžius krautis tikrai nieko nepavyko. Bet tai kiek žinomas ličio batareikų “bugas”. Išardžiau delninuką, išlupau batarėją ir apeidamas apsaugos mikroschemas pajungiau prie savo Ličio jonų pakrovėjo (pradeda man tas pakrovėjas atsipirkti- nepirmas prietaisas taip atgaivinamas). Po keletos valandų, akumuliatorius perėjo į normalų, darbinį režimą. Tolimesnis krovimas buvo atliktas jau pačiam delninuke.

Delininukas ganėtinai primityvus, be navarotu. Iš ryšiu su iššore yra tik COM, IRDA ir USB. Nors ir šiaip ne taip sulitavau USB laidą, bet delninukas neatsiliepė (internete daug prirašyta, kad tai lygtai lizdo konstrukcijos bėda. Deja prilitavus Mylar vielutes tiesiai prie USB grandinės, prietaisas neatsiliepė). COM porto nebandžiau, o štai IRDA lygtai ir veikia (bent mirkčioja) bet neturiu su kuo išbandyti. Softą sukišau per SD kortelę.

Delninukas turi Samsung procesorių (ARM), ~50Mb laisvo RAM užkūrus Windows Mobile 2003 second edition. Originalus GPS navigacinis softas paprašė aktyvacijos per internetą, bet aktyvavimo puslapis neveikia. Todėl teko instaliuotis Ozi explorer- naujausia demo versija puikiausiai veikia. Warezinė versija iš interneto nesugebėjo pamatyti GPS įrenginio- nėra kur nustatyti, kad tas daiGtas kabo ant COM8 porto.
Dar prisikroviau visokio šlamšto- utilitų, žaidimukų, muzikytės. Žodžiu- dabar galima lengvai praleisti laiką kur nors pasislėpūs.

Beja, akumai puikiausiai laiko. Gaila tik kad nėra WLAN…

Dabar kompiukas naudojamas navigacijai (Igo softas ir… pasjansams bei SCUMM žaidimams.)

7 replies on “Acer n35 GPS”

  1. gerai, kad susikurei viska, bet labai keista kad usb nepavyko pasijungti. Rasai susilitavai usb laida o tai ka ten lituoti? Nes kiek teko susidurti su delninukais usb ladai budavo be jokiu schemu, tiesiog ladai i atitinkamus pinus. Ir ar jungdamas prie PC buvai suinstalines actyvesync?

  2. Nu tai aš ir litavau prie kištuko jungties :). Bet kažko jis nepasimato. Labai retais atvejais jis bando kažką šnekėtis per USB- ant kompo atsiranda “unknown device”, bet toliau jokių pasiekimų. ActiveSync buvo instaliuotas.
    Paprasčiausiai kažkokia klaida- USB analizatorius praneša, kad “device failed to enumerate”. Tai reiškia, kad nesusišneka pradiniam, hardwariniam lygyje.

    Vėliau net pabandžiau prisilituoti tiesiai į PCB, prie filtrinio trafuko- rezultatai nuliniai. Tik pasitikrinau, kad laidas visdėlto kontaktuoja.

  3. keistai kazkas tais tada su jo usbu, nes is principo turetu sitaip veikti. Nebent jis neturi usb pilno ir daro ji is com’o…

  4. Daugiau ir nebandžiau atgaivinti USB portą. Ten pernelyg prasta jungtis. Atbūriau technologija kaip perkelti programas naujantis SD kortele. Dabar aparačiukas naudoja maksimalią, 2Gb kortelę. Susiinstaliavau varezinį iGo my way, nusikroviau žemėlapiukų ir viskas gerai. Dar prisikroviau visokių paprastų žaidimukų- gavosi tikrai “kelioninis” prietaisiukas. Maps & entertainment 🙂

  5. Toki pati ir as turiu. Pirkau uz ~700 Lt ir windoze vokiska (nebuvo is ko rinktis) 🙂 smagus zaisliukas, tik kazkodel 30% kontaktavimo tikimybe. gal lizdas, gal kistukas issibelde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *