Philips GoGear SA5145/2 detaliau

Seniau rašiau kaip ardosi tie grotuvėliai, o dabar papasakosiu kam jie buvo ardomi. Jie buvo ardomi, kad pasidaryti keletą veikiančių grotuvėlių. Šis straipsniukas liečia visus GoGear SA51XX serijos grotuvėlius (SA5115 -1G, SA5125 -2G ir SA5145 4 gigų versijos).
Pirmiausia, grotuvėlio Liion (o gal Li-Poli) akumai buvo pakrauti iki maksimumo. Tam vėl pasitarnavo mano Ličiopakrovėjas. Dabar, kai visų akumų įtampa viršija 4V galima analizuoti toliau.
Vienas grotuvėlis buvo su sulaužytu USB lizdu- aš likusius metalinius kontaktėlius kiek palenkiau ir atidaviau žmogučiui tą grotuvėlį. Liko kiek sudėtingesni variantai.

Toliau daug, daug raidelių, todėl spauskit ant nuorodos:
Visi pakrovėjai nesijungė, o jei jungėsi tai kažkaip neveikė 🙂 Įtariau firmwares bėdas. Nusikroviau visą reikiamą softą iš filipso. Kad papulti į “repair” režimą, reikia nuspausti “Volume +” ir įjungti grotuvėlį. Tada, žemesnio lygio firmware esanti Sigmatel čipe paleidžia avarinį režimą- įrenginys prisistato kaip “Player Recovery Device Class” (aišku pavadinimas atsiranda tik tada kai būna instaliuotas filipso softas į kompą, kas neinstaliavo, turi gauti “unknow device” su VID 066F ir PID 3600).
Tik tada filipso firmwares softas pradeda savo darbą. Kiek suprantu firmware instaliuojasi keliais etapais- vienas iš pirmųjų- USB mass storage device firmware įrašymas. Jį galima pastebėti firmwares atnaujinimo metu. Kai kada, windozė suspėja net “My Computer” parodyti tą diską. Vėliau viskas darosi kiek labiau komplikuota…

Filipso firmware yra universali- ji gali veikti kaip USB mass storage device ir kaip MTP device. Įdomumas tame, kad jei jūsų windozė nupušo, ir nebemato MTP įrenginių, bet kažkada matė juos, tai ji nesugebės parodyti įrenginio kaip “mass storage” device. Ir tuo pat metu, ant grotuvėlio ekranuko nepasirodys tekstas “OK to disconnect!” kuris indikuoja, kad abu USB galai normaliam režime. Esmė tame, kad grotuvėlis, įjungus USB laidą persikrovinėja ir esant reikalui pavirsta arba MTP (VID/PID: 0471/0857) arba Disk drive…
MTP įrenginys reikalauja Windows Media player 10 (veikia ir su 11)- tada veikia visokie sinchronizacijos navarotai ir t.t. Bet aš išbandžiau su šviežia Windows XP Pro SP2 (be jokių internetinių updeitų, su WMP 9) ir šiame kompiuteryje grotuvėlis pasimatė kaip flash diskas.

Todėl, jūsų windowsu nupušimas gali labai įtakoti grotuvėlio remontui. Dar yra kažkokios problemos su “boot” firmware ir updeito metu grotuvėlis “susiplakė” su USB kortelių skaitytuvo. Todėl, jei jums nepavyksta softo atnaujinimas, pasitikrinkit, kad jūsų grotuvėlis kabotų ant individualaus USB kontrolerio ir ant to pačio HUBo nebūtų kitų USB įrenginių.

Dabar grįžtam prie vieno grotuvėlio. Po firmwarės updeito, grotuvėlis pasikūrė, bet buvo iškraipyta grafika- reiškia, firmwarė blogai įsirašė. Pabandžius dar kelis kartus, gavau “unknown” error. NAND flash mikroschemos nėra labai “tvirtos”, pvz. vartotojo blokuose garantuojama tik 5K įrašai (penki tūkstančiai, 5000!) – tai labai mažai. Ir dar, negarantuojamas duomenų tikslumas. Duomenų tikslumas garantuojamas tik 0 bloke. Ten dažniausiai ir “tupi” firmware. Todėl nutariau pakeisti flash čipuką. Kaip donorą panaudojau kinietiška 2G mp3 grotuvėlį. Vietoje Toshiba panaudojau (oj koks Philips įžeidimas) Samsung NAND flaš čipą: K9LAG08U0M (4G x 8 Bit NAND Flash Memory). Donoras buvo kinietiškas Zicplay grotuvėlis

NAND TC58NVG3D4CTG00
Čia Toshibos 1Gbaito flašiukas ant piršto, 2 gigų tokiam pat korpuse.

NAND TC58NVG3D4CTG00
O čia šalia Toshibos stovi (dar neišlituotas) 2G Samsungas. 4 gigai padaromi panaudojus dvi tokias mikroschemas. Iš tiesu, 2 gigų flašiukyje, viduje, yra du 1G kristalai.

Firmware susikrovė be problemų, tačiau iškilio problema- diskelis pranešė apie “memory corrupt” ir bandė remontuotis, bet jam nieko nesigavo. O formatuotis su kompų MTP įrenginys atsisakė (bent jau ant tuo metų sukonfiginto kompo), tačiau ant grynos windozės, kur matėsi kaip diskas, formatas pavyko. Grotuvėlis pilnai atsigavo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *