Nauda iš mobilaus

Šis straipsniukai kaip ir pratesimas anstesniam postui. Ką galima padaryti iš sugedusio mobilaus telefono. Kad ir mažiuką White LED prožektorių:

Samsung white LED torch

Čia panaudota ekraniuko plokštelė nuo Samsung SGH-E710 (Šis modelis turi milžinišką baltą šviesos diodą). Deja mikroschemos numerio ir gamintojo aš nenustačiau. Ant mikroschemos parašyta tik “603” 🙂 Tačiau pasinagrinėjus schemą, nustačiau kad tai beindukcinis (Charge Pump) įtampos užkelėjas- baltų diodų draiveris. Jis iš Ličio batareikos (4V… 3.7V) gamina vos ne 5V skirtus maitinti baltus diodus.

Schema maždaug tokia. Čia iš kito Samsung mobilaus, bet principas aiškus. Prašom pasinagrineti AnalogicTech firmos produktais. Schemoje tai AAT3172 mikroschema:
Samsung white LED torch

Dar vertas ir “backlight” schemos gabaliukas su Linear Technologies LT1937 mikroschema. Ji galima kam nors pritaikyti:
Samsung white LED torch
Didesnė schema.

Galimas ir toks variantas, su LT3465…
Samsung white LED torch
Didesnė schema.

Dar galimi variantai ir su Texas Instruments mikroschema TPS61061. Todėl drasiai galima ardyti ir mobilius telefonus ir pritaikyti keistiems daikčiukams. 🙂
Senesnėje žinutėse rašiau apie video plokštės panaudojimą.

2 replies on “Nauda iš mobilaus”

  1. Labas Levi, norejau paklausti ta pikroschema itampos uzkelejas kuris pakelia itampa kokia jo nauda ir nenauda?
    ir ar didelis ekonomiskumas is mobilaus diodu?

  2. Šiaip, mobilkose dedamos tikrai geresnės detalės, nei tos kurios būna sudėtos į kokius nors kinietiškus prožektorius. O šiaip, dėl tikslių skaičių, siūlyčiau skaityti detalių datasheetus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *