ATMEGA USB 20: mini LED matrica iš Sure Electronics

Jau gana senokai esu nusipirkęs mažytę LED diodų matrica per eBay iš Sure Electronics firmelės. Tai kiniečių kompanija kuri gamina įvairiausią šlamštą ir pardavinėja on-line. Kada prie progos pažiūrėkit eBay ar jų pačių puslapiuose.

Tai visiškai nereikalingas prietaisas. Nebent pasistatyti ofise ant stalo ir laikas nuo laiko siusti žinutes kolegom. Kadangi tai vienos dienos projektas, tai visas softas gal ir nekulturingas- biški per daug darbo kad daryti kultūringai. Visgi reikėjo parašyti firmware ATMEGAI (panaudotos turimos bibliotekos), parašytas softas USB valdymui windows XP (iš esmės hackintas pavyzdys) ir parašytas nuo nulio MS Visual BASICe grafinis interfeisas paveiksliukų paišymui… Kai viska gražiai sutvarkysiu, visus source kode sudėsiu čia.

Mini Red LED matrica is Sure Electronics su ATMEGA ir USB

Matrica tai 6 moduliai su 8×8 diodų. Praktiškai, ten įlituota dvispalviai diodai, bet aš nesugebėjau įjungti žalios spalvos. Tuo labiau, kad nei Sure Electronics dokumentacijoje, nei Holtek čipo (HT1632) datašeete neparašyta apie daugiau kaip 384 diodų valdymą. Holtek kontroleris valdosi per 3 laidus, turi savyje 16 lygių PWM visai matricai. Dar yra mirksėjimo režimas, jei reikėtų padaryti kokį pranešimą, labiau atreipiantį dėmesį.

Mano hardwarė pati paprasčiausia ATMEGOS16 testinė plokštė. Viskas maitinasi iš USB, ir kai uždegiu visus diodus, šviesa ryškiai “pasėda”.

Čia windozinė GUI programa, kur galima paišyti vaizdelius. Dar pilna visokiausių DEBUG dalykėlių…
Softas Sure Electronics LED USB image

Nedidelis filmukas kuris bando pademonstruoti kaip greitai pasikeičia vaizdelis. Deja, realybėje jis kogero keičiasi greičiau.

Čia bus source kode, kuri susideda iš šių dalių:
\firmware:

  • holtek_ht1632.c
  • holtek_ht1632.h
  • usbconfig.h ir visas kalnas iš usbdrv kategorijos.

\commandline:

  • hidtool.c
  • hidtool.h
  • ir dar keli papildomi

\GUI:

  • LEDGUI.exe
  • LEDGUI visual basic source

\proteus:

  • Proteus schema protokolo analizavimuisi

Download: Source Code, exe, proteus, firmware, cmd line, visual basic

3 replies on “ATMEGA USB 20: mini LED matrica iš Sure Electronics”

  1. masinoj pasidedi prie stiklo, pranesti savo mood message 🙂
    aisku vakare po kauna geriau nevaziuoti su piktu textu 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *