Omni Connect USB dongle

Vienam “verslininkui” sulūžo Omni Connect USB “modemas”. Sulūžo fiziškai. Kaip senas ir lojalus klientas, jis kreipėsi į omnitelį pagalbos. Jam pasakė, kad šitas USB dongle jau negarantinis, šiuo metu kito jie neturi, remontuoti gal būt ir galima, užeikit po savaitės. Žodžiu mandagiai pasakė- “tuda nax**”. Verslininkas jis žmogus paprastas, jis net būtų nupirkęs naują “pirštuką”… Negražiai čia omnis pasielgė. Priedo čia prie tų “gerųjų” taupymo planų…
Taigi USB aparatas atkeliavo ant mūsų stalo.
Omni connect shit

Pradedam ardyti: du varžteliai, biški “užspaudimų” ir dėžutė atsidaro.
Omni connect shit
Matosi MicroSD kortelės lizdas ir grupė tantaliniu elektrolitų- čia tikriausiai energijos saugykla GSM/edge-šmedge/3G siųstuvui.
Šiaip viduje dvi PCB plokštės sujungtos viena jungtimi ir dvipusia lipnia juosta.

Omni connect shit
Čia viskas uždengta ekranais. Ekranų nelupau, nes šios vandalizacijos tikslas yra žymiai kilnesnis- remontas.

Omni connect shit
Pagaliau atsikasėm iki esmės. Šiaip gedimas primityvus- nusilankstė ir nulūžo USB kištukas. Skubiai iš donorinio MP3 grotuvėlio išlupau kištuką, perlitavau, dar kiek pritvirtinau su super glue, surinkau ir veikia. Man tik patiko įrenginio įdeologija- tai USB multi įrenginys. Jis kompiuteriui matosi kaip CDROMas su instaliaciniu softu ir kaip USB modemas. Automatiškai windozė instaliuoja CDROMą iš savo build-in draiverių ir iškarto modemas turi iš kur instaliuotis savo draiverius. Aš jau seniai svajojau, kad kokie nors dolbani USB printeriai savyje turėtu savo draiverius. Tada nereikėtų CD/DVD diskelių. Ir nebūtų problemu su perinstaliavimu, kai jau seniai CD diskeliai pamesti. O kad nebūtų chaoso, printeris galėtu išjungti virtualų CDROM po instaliacijos.

15 replies on “Omni Connect USB dongle”

  1. Iš pirmo žvilgsnio mintis gera — CD su draiveriais pačiame USB įrenginyje. Bet geriau pagalvojus — marazmas idiotiškas:

    * Microsoft išleidžia naują versiją Windowsų, seni draiveriai nebeveikia — vis tiek reikia kankintis

    * Linux draiverių vis tiek ten nėra, o tie, kurie ateina su sistema, turi kankintis ir aiškintis, kaip šitą įrenginį nedokumentuotomis USB komandomis paversti iš USB CD-ROM į tikrąjį USB serijinį įrenginį, su kuriuo jau galima dirbti.

  2. Nu pirmiausia nereikia draiverių daryti tokių didelių- suknistas printeriukas, o draiveriai puse CD. Tada tilps visoms versijoms ir operacinėms tie draiveriai. O šiaip, seno metodo draiverių instaliavimas irgi gi galioja 🙂
    O šiaip, gi yra “unifikuoti” draiveriai, nereikia kiekvienam naujam printerio dizainui kurti naujus draiverius.

    O dėl paskutinės pastraipos, matyt nesupratai- vienas dongle, bet OS atrodo kaip keli visiškai skirtingi įrenginiai. Todėl jei netinka draiveriai, tai ir nieko tokio, o “CD” gali kokias instrukcijas pasiskaityti. Juolab, kad šiais NAND laikais megabaitai ant čipo nėra prabanga. Čia aš šiaip sugalvojau, kad firmware, kad nesimatytu kelių CDROM ant desktopo galėtu ir išjungti tuos virtualius CDROMus.

  3. I Lemona uzveze USB A ilituojamu kistuku, tai jei grotuva tenka aukot, kad ir veikianti, tai galima nusipirkt jau. 3.50Lt mokejau.

  4. Kazin ar pavyktu sukontroliuot, kad chaoso nebutu.. Galu gale dar galima koki DIP jungtuka panaudot paciam printery, kuris leistu ijungti Mass Storage Device draiveriams issikelt

  5. o va klausimas kodėl cdrom’ą? negi nebūtų paprasčiau jei rastų kaip “pirščiuką”, kuriame yra draiveriai? 😉 tokiu nekiltu os problemų 🙂

  6. CDROM tai irgi standartinis mass storage įrenginys. OS neturi kilti problemų. O CDROM geriau todėl, kad tai tik skaitymo įrenginys. O be to Windozė instaliuodama draiverius prasiskanuoja CDROMus ieškodama draiverių, tuo tarpu ar peržiūri USB Flash diskus aš nežinau.

  7. kazkas panasaus kai softas yra paprastame usb rakte ir naudojamas kaip virtulus diskas, nors viskas sedi ant vieno chipo, bet matosi ir cd virtualke jau su esanciu disku, ir usb talpykla placiau cia http://www.sandisk.com/Retail/Default.aspx?CatID=1450 ir cia http://www.u3.com/smart/default.aspx bet mane tai kniso kad kiekviena karta pasileisdavo ta u3 programa tai ja teko pasalinti atsisuntus spec programele, nes formatuoti siap nedave.. nes mate windai kaip atskirus 2 irenginius..

  8. pabanyk suinstalinus ta suknista modema ji prijungti poto,
    t.y. veliau negu tu prijungei kitus usb flash diskus / draivus / duomenu talpyklas.
    Agi bb gausis.
    Nes. developeriai tokie lopaj, kad nors softas diegiasi i kompo hdd. JIs bl*t visvien ant desktopo shortkuta padaro i ta j*bana virtual cdrom, kurio raide pasikeite ir visks. Nestartuoja prisijungimui reikalingas softas…. na tas kur pasireki juktsis ar ne.
    Krc. man nepatinka tokie modems.

  9. Manoirgi modemas regis nusilankste nes prisijungi narsai po interneta po keliu min dingsta rysis ir puslapio neuzkrauna , pastebejau kad mado usb tas kistukas biski lankstos per dg ….

  10. Pas mane visi usb taip sulauzyti, kaip prie pc prijunges ir netycia is kolytes paspiri. Buvau nuneses i taisykla kad mp3 naujai perlituotu, sako cia labai mazos detales neapsiemu 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *