Ubagų mediacentras

Mediacentras tai toks krūts daigts! O šaibų nėr… Gerai, be juokų. Kilo įdėja, investavom $7.31 ir štai rezultatai.

mediacentras

Esmė tokia, USB flashiukai dideli dar labai brangūs. Rašyti kokį serialą į DVD kad poto žiūrėti gal kiek per didelė garbė. Va jei paimti seną defektuotą SATA kietą diską (čia panaudojau nuo notebuko, bet tinka bet koks), beviltišką Philips DVD grotuvą su USB (ir net HDMI) ir Mini USB2.0 to SATA dongle iš dealextrymo (sku 8110, tiesa ten rodos yra ir pigesnių) bei seną kompo maitblokį ir viską sujungti… gaunasi kaip ir mediacentras. Tik pirmiausia HDD reikia suformatuoti FAT sistemoje, nes NTFS filipsas nesupranta. Užmaitinti kietą diską iš pačio filipso maitblokio gal ir galima, bet ten maitblokis ir taip ant energetinės krizės ribos padarytas. Reikėtu perdaryti.

Šiaip viskas veikia.

mediacentras

Šiaip tai reikėtu kažkaip visą diską suformatuoti kaip FAT (jis ten ~160G dydžio) bet windozė man labai skubant neleido, bet atkirtau 30G, tai susiformatavo be problemų. Jei kam įdomu, filipsas tai DVP5960. Tiesa buvo kažkokių šviesos efektų ant menių, bet nežinau ar SATA dongle čia buvo kaltas- filipsas tai iš šiukšlyno, su defektu.

8 replies on “Ubagų mediacentras”

  1. Viena tokį strigaliojanti gal geram kokiam draugui ir perleisčiau. Bet daugiau tai jau nea 🙂

    Šiaip turėjau 3: viename gedimas- prilipusi “grafkė” prie lazerio akutės- šitas dabar tarnauja, antrame- užsitrumpines kažkiek garsas. Tai šitas ir skirtas eksperimentams. O trečias lygtai ir veikia, bet štai šiandien eksperimento metu pradėjo mirguliuoti visom spalvelėm. Įtariu maitblokį…

    Tiesa su HDMI rodos tik du aparatai ir yra. Kitas “light” versijos, be HDMI.

  2. Na galvojau ten daug ir ivairiu buvo, tai idomu tik is sportinio intereso. Nesinori imt, jei po to puse metu gules kampe 🙂 Galetu kokiu dreamboxu kas ismest… 😀

  3. Sveikas,

    Gal nesunku butu pabandyti is kokio usb flasho normalu divx filma paleisti ir paziureti ar viskas normaliai, nestringa ir neatsilieka niekas ? Noriu 16G flasiuka ir toki DVD pasiimti…

  4. Esu bandes toki varianta.(Tik DVD buvo ne Philipso, bet nemanau, kad tas ką nors keičia, nes Hardwaras visų daugmaž vienodas). Niekas nestringa, bet tas 16GB flaashas man kazkaip nelabai patiko… Kaina palygint nemaza, o naudos ne taip jau ir daug. Kaip rašė pats autorius, senas HDD yra tikrai kur kas geriau.

  5. Suformatavau visą diską. Deja, diskelis blogas ir žaidžiant toliau, S.M.A.R.T sistema pranešė, kad diskas yra blogas. O ir kompas įrašant informaciją užlinko. DVD grotuve teko įlituoti kokius 5 papildomus 1000uF kondikus, kad pašalinti triukšmą. Vccio (3.3V) ten tik su 47uF beviltiškais kondikais. Sukišau senus iš kompų motininių.

    Vidui: nepirk tu Philipso… Jo procesorius (mediatek) silpnokas, ir ant didesnių bitreitų ar sudėtingesnių scenų patrukčioją. Paprasčiausiai neužtenka MHz ir USB skaityti ir filmuką dekoduoti. O jei koks paprastas filmukas- skaito jis normaliai. Ir beja >1.X Gb failų neskaito.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *