APhone- Kinų kopijavimo pramonės dirbinys

Ilgai prašė “Miltukų Meistras”, kad aš jam nupirkčiau Kinietiška “i-phoną”. Pats susirado pas DX kažkokį dviejų SIM kortelių aparatą- Aphone. Praėjo kelios savaitės ir aparatas sėkmingai praspruko pro mūsų budriąją muitinę ir parkeliavo Kaunan. Kadangi aš esu čiupinėjęs ir originalų Apple iphone, tai aparačiuko “dizainas” man labai jau buvo matytas. Šiaip, šitas aparatas yra gryniausias įrodymas, kad ką ir beburčintu visokių patentų, autorinių teisių ar panašiai turėtojai, mieliems ir darbštiems Kiniečiams giliai dzin.

APhone- made in China
Standartinis Deal Extreme ipakavimas ir jo turinys- nedidelė juoda dėžutė. Dėžutėje guli “telefono aparatas”, USB laidas, ausinės, įmautė, tinklo adapteris (USA lizdas), automobilinis adapteris 12V->USB 5V, minimali instrukcija ir dvi ličio batareikės, 1G mini SD kortelė.
Kad skaityti toliau, spauskinte ant nuorodos:

Pačio aparato išorė.
APhone- made in China
Iš pirmo žvilgsnio viskas gražu. Detaliau pažiūrėjus matosi šiokie tokie nelygumai. Akumų dangtelis keistokai užsideda- ateityje jis gerai nesilaikys. USB lizdas nestandartinis ir atrodo trapiai. Manau ateityje bus problemos su šiuo kaisčiuku (beja čiupinau prabangaus Vertu imitacija, tai kištuke irgi buvo problema. Originalus Vertu turi tvirtą lizdą).

APhone- made in China
Įjungus aparatą iškarto pasijaučiau skirtumas- muzikėlė su Kinietiškais tonais 🙂 ir ekraniuko rezoliucija tik QVGA (rodos). Palyginus su originaliu I-phone, grafika kampuota ir “jerky”- visgi jaučiausi ekrano rezoliucija ir CPU silpnumas.

Aparate sumontuota kamera visiškas šlamštas- rezoliucija minimali, fokusavimo galimybių jokių, lagina gana smarkiai. Čia lyginti su originaliu aparatu net nėra prasmės. Žemiau įdėti paveikslėliai yra ne kiek neredaguoti (todėl ir neteisingu kampu) failai tiesiai iš aparato.

APhone- made in China
Nuotrauka daryta kambaryje, vidutinio apšvietimo sąlygom (dienos šviesa per langą).

APhone- made in China
Nuotrauka daryta kieme, prie idealių apšvietimo sąlygų- saulė per lengvą debesėlį.

Pajungus prie kompiuterio (Windows XP Pro SP3), aparatas pasiūlo pasijugti viename iš trijų režimų: Mass storage, Web Cam ir picture bridge. Išbandžiau tik pirmus du. Vienas pastebėjimas, gal tai mano kompo problema, tačiau pilnai pagavo USB įrenginį tik du kartus įjungus telefono USB laidą- pirmą kartą pamato įrenginį, mass storage, kažką instaliuojasi ir vėliau išlenda “problem with your hardware” ar panašiai. Tačiau antrą kartą įkišus laidą viskas teisingai veikia. Tas pats ir webcam režime. Toliau su laidais neeksperimentavau.
Telefonas savyje turi apie 700Mb atminties (jei ne klystu) ir dar mini SD kortelė. Tačiau perėjimas kokiam media playeryje iš vienos laikmenos į kitą nėra patogus.
Telefone sumontuotas akselerometras, todėl aparatas jaučia savo padėtį erdvėjė ir kaip tikras aifonas bando vartyti paveiksliukus. Deja darant nuotraukas erdvinė orientacija nesuveikė, todėl bandymo nuotraukos persuktos 90 laipsnių.
Paprastas “file and image viewer” neturi “erdvinio vartaliojimo”, o tas image vieweris kuris palaiko, nesugeba atidaryti “nestandartinės” direktorijos kortelėje (images).

APhone- made in China
Webcam režime vaizdelis visiškai mažas (čia be jokio softo, taip jį mato windozė).

Daugiau eksperimentų (eksplotacijos subtilybių ir kaip jis veikia su dviem kortelėm) aš nedariau, nes aparatas visdėlto nėra mano. Tikiuosi, kad “Miltukų Meistras” duos keletą atsiliepimų apie aparatą vėliau. Tačiau žinant koks jis melagėlis, negaliu atsakyti kad jo pasakojimas bus teisingas 🙂

12 replies on “APhone- Kinų kopijavimo pramonės dirbinys”

  1. Turiu aš panašų, tiesa maniškis tiesiogiai iš Kinijos atvežtas… Šitame komplektacija geresnė 🙂

  2. Kinishkas stebuklas, 90% kad bus Mediatek chipset’o ARM’ai. Dvi sim tai bus du procai sujungti per UART RX/TX, du Flash + PSRAM. Jei kazhka gamintis ar eksperimentuoti su LCD ir touchscreen’u atsirinkus signalus, tai gal ir vertas demesio. Bet kaip telefonai tie kinietishki tai visumoj shudas del kurio verkia 230 pinigeliu…

  3. na tikrai pinigai i bala vien nusipirkus sitas daigta.
    Anyway noriu perspeti, kad nepasitiketumet DX per daug, jau nusvilau su Eneloop baterijomis, pasirodo DX padare masini scam’a – backorderino baterijas uzsakyma apie du menesius, po to isiunte padelkas. Kadangi praejo daugiau kaip 45 dienos, nebegaliu per paypal susigrazinti pinigu 🙂
    Peace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *