Baikė su Teliko/monitoriaus trafuku

Čia žmonės priekaištauja, kad nieko nerašau. Nelabi turiu laiko, bet dėl gerbiamų klausytojų- skaitytojų per valandžiukę sukurpiau zababoną. Jis atrodo taip:
ZVS CRT FB transformer

Trafukas tai iš kažkokio senoviško teliko ar monitoriaus. Tikrai seno, nes nėra lygintuvo- čystas trafas. Jį man berniukai iš sandėlio rado. Pati elektroninė schema aprašyta senesnėje žinutėje. Jokių skirtumų nėra. Maitinama iš seno 12V švino želinio akumo nuo signalizacijos.

Rezultatas filmuke:

Turėjo gautis rimčiau- paprasčiausiai per daug vijų privyniojau pirminėje apvijoje. Dabar darbinis dažnis tik 18kHz, o toks trafukas jei jis tikrai iš monitoriaus turi važiuoti kaip minimum 30kHz. O mažiau apvijų iškarto sukeltų geresnį transformacijos koeficientą ir aukštesnę įtampą išėjime…

HotHigh Voltage

8 replies on “Baikė su Teliko/monitoriaus trafuku”

  1. Dar butu galima pajungti itampos daugintuva nuo teliko ir pajubgti lempute kaitrine gautusi plazmos burbulas 🙂 O kokia ten vielike kad taip greit sutirpo :O

  2. „Maitinama iš seno 12V švino želinio akumo…“
    Man vis neduoda ramybės klausims – kaip sužinot ar akumas želinis ar AGM? Pažiūrėt pro apsauginių gaubtelių skyles, pažiūrėjus pagal ką spręst?
    Išeitis būtų žvilgtelt gamintojo svetainėj? O jei tokios nėr, arba ten apie tai neužsiminama?

  3. Rodos atsakiau puslapiuose diodas.wordpress, o šiaip pasikartosiu: matosi nuotraukoje žalias ir juodas laidas. Tai 220V. Jungiam juos į rozetę ir matuojam įtampas ant likusių gnybtų.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *