Laikroduko koncepcija

Testuojam laikrodžio efektų idėjas. Mintis tokia, kad imituojam besisukančių skaičių laikrodį. Tai senesnės įdėjos pritaikymas prie tikro laikrodžio.

Normaliam režime rodo valandas ir minutes, paspaudus mygtuką- minutes ir sekundes. Kai reikia persukti daug skaičiukų visą procedūra užtrunka kelias sekundes. Kaip jums toks dizainas? Beja, kiek pakeičiau kai kurių skaitmenų šrifto dizainą. 🙂 Atsižvelgiau į kritiką.

24 replies on “Laikroduko koncepcija”

  1. gražu. šiaip skaičius paspaudus gal būtų galima padaryti tarp valandų ir minučių kokį nors “bėgiojantį” sekundžių brūkšniuką ar dvitaškį… 🙂

  2. Idėja: padaryti, kad perjungiant tarp minučių ir sekundžių “rato” kitas skaitmuo būtų reikiamas. t.y. visi po kartą persiverstų

  3. Dali clock nenoriu- nuvalkiota ir per maža rezoliucija.
    Dėl tarpiuko tarp skaičių aš dar galvoju.
    O dėl kad nebūtų “nereikalingų” skaičių persijungiant iš 59 ->00 ir panašiai aš nesutinku. Čia kaip tik tas ir dizaino navarotas.

  4. Šriftas tikrai primena zx-spectrumų laikus, kuomet patys juos dailindavom… Krenta į akis skaičiukas “1” dėl per ilgos nosies. Dėl animacijos – kažin, gal galima jai padaryti “ease”? t.y. iki vidurio kad greitėtų, o nuo vidurio – judesys lėtėtų. Smulkmena, bet animacijoje tai priduoda organiškumo.

  5. WOW. Bus gražus laikrodis kažkada 😉 Šaunu, dabar belieka kažkaip viską gražiai sulipdyti į tvarkingą dėžę ir “real time” laikrodį pagaminti su kokiu čipu, bet kiek suprantu tau čia pats smagumas 🙂 Aš tai ant tokių programavimų sunkiai. Dar vat paskalį įkertu lengvai, praktiškai belenką ant jo paprogramuoju, bet net nenumanau nuo ko pradėti, kad galima perkelti viską ne ant PC ekrano, o į realų maketą 🙁 Gal kokių patarimų galima iš jūsų gaut būtų? Ar info apie C++ arba basic. Geriau būtų Lietuviškai, bet tiks ir angliškai, tik kad mokslinę literatūra maloniau skaitosi sava kalba. Help me! 😀

  6. Taigi rašiau, kad pats laikrodis yra hardwarinis, aš panaudojau Intersil ISL1208, I2C® Real Time Clock/Calendar.

    Šiaip softas parašytas grynu C, jokių pliusų ar grotelių :). Dėl programavimo mokymosi, tai pradžiai reikia nusipirti (pasidaryti) kokį dev boardą. Ir kad su pavyzdiniais projektais. Bet gal ne Arduino, nes arduino ideologija iš esmės išbraukia “generic” programavimą- viskas suvaryta į kažkokius pseudo programavimo rėmus. Poto bus labai sunku pereiti į kitą boardą, procesorių ar sistemą.
    Geriau pradėti nuo primityvaus:

    void programa(void)
    char a;
    {
    a=5;
    }

  7. Ba1tuks, tai kiek man žinoma yra ir paskaliui kompiliatoriai avr mikroprocesoriams. Pats C visai nemoku, tai kiek reikia paprogramint, beisiko (Bascom AVR) pilnai užtenka.

  8. Dabar bandau nuskaitinėti LM75 čipą… subinė vieną kartą nusiskaito realią temperatūrą, o poto meluoja susilenkdamas- visą laiką kartoja tą pačią temperatūra nors su pirštu užšildau čipą. Bet jei atleidi mygtuką ir duodi I2C busui atvėsti, LM75 vėl atsigauna. Skaičiau datasheetą, bet nieko neradau gero. Beja, ISL1208 neveikia ant lėto I2C. Jam reikia didesnio greičio. Paradedu įtarti, kad LM75 yra lėtapėdis, o ISL1208 greitas I2C gyventojas…
    LM75 temperature sensor and red LED matrix avr ATMEGA

  9. sekundem gal remeli panaudok. matosi palikes vietos truputi is sonu, tai jie galetu sekundes rodyt kaip ir apvaliam laikrodi.

  10. Koks skirtumas tas dizainas – svarbu laika gerai rodo 🙂 Gi kiek ten tuo laikrodziu grozesies, kai i tik aki uzmeti, kad pvz i koki darba nepaveluoti 😀

  11. Dar klausimiukas. Ką geriau mokytis, jei jau nutariau pradėti 🙂 C, C++ ar basic? Ir kodėl šito laikoduko kodas C kalba rašytas? Kodėl ne C++, kai visi dabar ja rašo? Kuo ji blogesnė/geresnė?

  12. ligoniui: gali gautis biški perkrautas dizainas.
    kionig: tai nafig iš viso stengtis. Galime paimti 7 segmentų indikatorius…. 🙂
    Ba1tukui: C++ yra labiau orientuotas į “objektus” ir “klases“. Kadangi nesimokiau programavimo, tai man labai tamsus miškas. O ir į MCU kišti tokius monstrinius dalykėlius… geriau paprasta C. Ir sintaksė kiek paprastesnė. Tačiau nereikia nusipaprastinti iki Arduino lygio- tada bus problemos perkelti softą į kitą MCU (ar net kitą MCU šeimą). BASIC kalba gal ir gera mini eksperimentams (pats ją naudojų kai reikia koki mini softa windozei sukurpti- MS Visual Basic 6 ir MS Visual basic 2005 express edition), tačiau man su C gavosi geriau, nes internete pilna softo gabaliukų kuriuos lengvai galima pritaikyti savo projektams. Ir tinka net nuo kito procesoriaus. Pvz. softwarinio PWM paprogrames savo vienam eksperimentui “pasiskolinau” nuo kažkokio softo skirto PIC procesoriams.

  13. Žiūriu tau “rytas už vakarą protingesnis” patarle negalioja. Geras laikas eksperimentams 00:28. MLDC.

  14. Nesupyksit jei dar vieną klausimuką užduosiu? 🙂
    Kokį kompiliatorių naudojat C kalbai? Jų koks 100, tai net nežinau kurį imti… Kuris suprantamiausias ir man, kaip pradedančiam labiausiai tiktų? 😀

  15. Valandos-sekundės-minutės visada kinta tik didėjimo kryptim. Tuo tarpu temperatūra kaitaliojasi ir pirmyn ir atgal. Pirmyn tai viskas gerai, tačiau atgal esamas FX persukinėja visą dekadą. Teko įvesti naują efektą- rolling down.

    Dabar galima pvz padaryti, kad persijungiant iš 23:59 į 00:00 mažiau sukiotusi- valandas gali prasukti į kitą pusę.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *