Ekskliuzyvas- Canon kalkuliatorius

Radau betvarkydamas stalčių senovišką Canon kalkuliatorių. Įdėjau ličio batareikutę iš kompo motininės ir viskas veikia.

Canon card LC-61T

Tai kreditinės kortelės dydžio metalinis (!) kalkuliatorius su laikrodžiu ir sekundometru. Mano tėvas kažkada pirko kai aš dar į mokyklą ėjau. Tada kalkuliatoriai buvo baisuokliškai dideli. O čia buvo navarotnas. Man jį nešiotis neleido (manau buvo brangus), o ir batareiką taupėm (gausi tu ličio tabletę tarybiniais laikais. Tada kompai dar tokiomis nesinaudojo. O ir kompai buvo tokie XT lygio).

Canon card LC-61T
Todėl ir išsisaugojo net instrukcijos. Ir dermantininis dėkliukas. Namų darbus su juo darydavau… ot nostalgija.
Kalkuliatoriukas pilnai veikia (kas jame suges) tik kiek fušeruoja tas slankiojamas režimų jungiklis. Matyt kontaktai surudijo… Dabar bandau įsivaizduoti kiek tam “aparatui” metų ir darosi baisu.

Canon card LC-61T
O aš turiu net originalią išorinę dėžutę. Paslėpiau kalkuliatorių atgal į stalčių. Bus antikvaras brangus :).

9 replies on “Ekskliuzyvas- Canon kalkuliatorius”

  1. Na dar ne senelis, bet tokį taipogi turėjau. Po to kažkokį su skaičiavimo sistemomis ( HEX,DEC,OCT,BIN) ir binariniais loginiais skaičiavimais (XOR,OR,AND) nusipirkau, tai tas nusimetė.

  2. Šiaip užmiršau parašyti, kad tai Canon card LC-61T. Gamintas rodos 1979 metais. Todėl palyginkit savo rusiškus- tarybinius grabus pagal dizainą ir pažiūrėkit į jų gamybos metus. Tik tas Texas Instruments vertas dėmesio (1977). Tik maniškis mažiau protingas, bet vos kokių 4mm storio!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *