SWEEP generatorius – baigtas

Retai aš galiu parašyti žodelį “baigtas“!

Viskas prasidėjo 2006 vasario mėnesį, kai susiruošiau panaudotį MAX038 samplą kurį man atsiuntė Maxim semiconductors. Pirmas blynas buvo “funkcinis generatorius“. Toliau praėjo metai laiko, ir 2007 metų vasario mėnesį sukonstravau pirmą sweep generatoriaus versiją. Šis generatorius naudojo trikampio (ramp) signalą iš oscilografo. Poto, darant eksperimentus su indukciniu kaitinimu, mano vargšas senas rusiškas-lietuviškas-tarybinis osciloskopas C1-112A susvilo. Aš dar bandžiau jį prikelti, tačiau rankos nulinko… Tuo labiau, kad turiu naują osciloscopą W2014A (o, tai tikras konstruktorius- умелые руки).
Praėjo gana daug laiko- aš sweep funkcija nesinaudojau. Bet parašiau straipsnį apie stiprintuvo teoriją ir vienas komentaras paskatino susitvarkyti su tuom generatorium. Teko padaryti naują ramp generatorių ir pakeliui pašalinti generatorių iš “stacionarios” 19″ dėžutės- praktika parodė, kad generatorius turi būti nešiojamas. Viską sudėjau į naują dėžutę:

sweep gen external knobs
Nuotraukoje matosi generatorius ir nuostabus senoviškas amerikoniškas ateniuatorius. Mygtukai ir rankenėlės iš kairės į dešinę: išorinė dažnio moduliacija ir FM pareguliavimas, išorinė PWM moduliacija ir rankinis PWM paderinimas, SWEEP plotis, žymų lygis (juoda rankenėlė, blogai veikia, nenaudojama), SWEEP įjungimas ir papildomo Y stiprintuvo jautrumo reguliatorius, išėjimas ir raudonas įjungimo indikatorius, dviguba diapazonų ir signalo formos perjungimo rankenėlė (0.2Hz – ~35MHz, sinusas, trikampis, meandras), dažnio rankenėlė ir skylė. Power mygtukas. Aparato šikna pilna visokiausių BNC jungčių ir du žymų perjungikliai (nenaudojami).

Blogo skaitytojai norėjo detalesnės vidurių nuotraukos:
sweep gen external knobs
(Spustelkit ant nuotraukos ir bus didesnis vaizdas)

Beja, jei reikia jūsų konstrukcijoms gerų, ekranuotų laidų, ieškokit CRT monitorių laidų, pageidautina storesnių- ten viduje kaip minimum 3 gerai ekranuoti spalvoti laidai bus. 🙂

9 replies on “SWEEP generatorius – baigtas”

  1. hmm perziurineju ir jau pora dienu pastebiu desiniam apatiniam kampe arkly bet visai pasidare idomu kdl viena diena tais arklys panasus i beveik linksma o kita diena i ziauriai pagiriu kamuojama?

  2. Nu čia šiaip, biški reklama, biški džoukas. Arklių fizionomijos pasiskolintos (pavogtos) iš Wulfmorgentalerių.
    Seniau į faunos puslapius būdavo vos pora clickų, dabar – > 50 🙂
    Beja yra 7 variantai, kiekvienai savaitės dienai.

  3. Nu praeita savaite ir is mano C1-112 islindo dzinas, o poto BABACH! Nuliudau, pavarciau as ji girdziu kazkas ridinejasi – ogi legendarinio k50-6 pamestas dangtelis! Nu idejau neka maziau legendarinius kazkokius kinietiskus (apatineje ploksteje elektrolitai tie du ir bera – jie ten lyg ir stiprintuvo dvipoliarini maitinima “palygina”). Valio! Vel viskas po senovei!

  4. Nors praėjo daug laiko, noriu paklaust, ar pavyko “prikelt” savo C1-112a, nes aš ieškau saviškiui donoro. Maniškiui C1-112a reikalingas aukštos įtampos trafas ГВ5.770,114.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *