iPod maitblokis

Obuoliai tai religija. Už didelius pinigus. Ir šiaip, pas mumi tai nėra labai populiarus daiktas, todėl vandalizacijai kiek rečiau pasitaikantis dalykėlis.
Šios vandalizacijos auka- iPod tinklo adapteris.

ipod PSU internals

Išoriškai- įprasto obuolinio dizaino adapteris. Su keičiamu, užlenkiamu tinklo kištuku. Man papuolė amerikinis variantas. Plastikas stipriai užklijuotas ir ganėtinai tvirtas. Įtampa nusiima su Firewire (1394) jungtim. Tikriausiai galima jungti tiesiai prie kompo tokios jungties ir iPodas pasikraus ir nuo kompo. Gal dar duomenis gali pumpuoti šia jungtim? Neturiu ipodu, negaliu pasakyti. Kas gi viduje?

ipod PSU internals
ipod PSU internals

O viduje paprastas impulsinis maitblokis surinktas ant 5 tranzistorių, be įprastos optroninės feedback grandinės. Iš tiesu, antrinė visiškai supaprastinta iki dvigubo diodo, elektrolitinio kondensatoriaus ir transilo arba stabiltrono nuosekliai į išėjimą (nesimato raidelių). Matyt feedbackas daromas pagal pirminės trafo apvijos įtampą ar srovę per pirminę.

ipod PSU internals

Šio šedevro gamintojas- didžiausias maitblokių gamintojas Kinijoje: Delta Electronics.

Kodėl jis toks pobrangis ir originalus? 🙂

7 replies on “iPod maitblokis”

  1. Brangus nes mažas ir su obuolio ženklu 😀

    Jei išėjimas Fireware, tai pakliuvo tau jau tikrai pagyvenęs pakrovėjas. Per Fireware jungtis (krautis ir siųst duomenis) galėji piemieji iPod’ai. Būdavo laidas Fireware Dock jungtis.

  2. prasau bent neskriausk oboliuku,o firewire tikrai nusigyvenusi,mano iKatilas kraunasi per USB,pumpuoja per USB,ir kitka . (iKatilas Nano 2gen 4GB Custom Soft)

  3. Exp kodėl prašai neskriaust ? Žinoma Levui greit koks obuoliukas tikrai nepapuls, bet su dideliu malonumu pažiūrėčiau kaip jis sunaikinamas

  4. Biškį ne į temą. Levai, buvau užsiprenumeravęs tavo fydą, bet po įrašo apie objektyvą kažkas pasikeitė ir jis prapuolė. Na ką padarysi, užsiprenumeravau iš naujo, bet bėda, kad dabar įrašai ateina ne pilni. Gal būtų galima kaip nors šitą sutvarkyt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *