Levas suvaikėjo arba pirkiniukas

Šiaip pastebėjau, kad kai kurie užsienio konstruotojai panaudoja visokias LEGO kaladėles savo konstrukcijoms. Kadangi man mechaninis konstravimas yra sunkus, tai nusprendžiau ką nors nusipirkti kokioje maksimoje. Tačiau pamačiau kitokias gerybes su akcijos ženklu. Be akcijos kaina biški nesamoninga.

Vaikystėje aš turėjau geležinius konstruktorius kur su varžteliais susijungdavo metalinis plokštelės su skylutėm. Tai buvo kažkurio vakarietiško brandinio konstruktoriaus klonas.

Taigi paėmiau kelias dėžutes:

gelezinis konstruktorius
Didesnė dėžutė kainuoja 4.99Lt, mažesnės dėžutės po 3.99Lt. Visas durnumas, kad ant dėžutės nepavaizduotos kokios detalės viduje (ant brangesnių, neakcijinių, pavaizduota), tai teko pirkti nematukais.

Taigi, už 16.96Lt nusipirkau tokio šlamšto:
gelezinis konstruktorius
(didesnė foto)
.
Manau, tai išpręs keletą konstrukcinių problemų mano projektuose. Ar tai brangu aš, tiesą pasakius, nežinau. Bet kai konstruojį kažką kas dar neaišku kaip viskas stovės, tai gal kiek palengvins darbą.

horse

8 replies on “Levas suvaikėjo arba pirkiniukas”

  1. nu čia daba… reklama maksimai… 🙂 Molas, Kaune. Pirkau šiandie, 8 valandą vakare. Man bado priepuolis užpuolė, o namuose net duonos žiauberės nėra… 😛

  2. Dar ne taip seniai, prieš kokius penketą metų šituos geležiukus į šalį tepadėjau. Vaikam tai nerealus žaislas. O idėja juos naudot šaltkalvystei tai nebloga. Kažkur dar visa dėžė turbūt mėtosi. 🙂

    Beje, jei įdomu, visi šitie daugiau mažiau yra meccano kopijos:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Meccano

  3. Pamenu vaikystėje ir man tėvai buvo nupirkę, geras žaislas buvo. Tik kažkodėl komplekte trūko kai kurių detalių, todėl liūdna buvo, kai ne viską, kas pavaizduota ėjo sukonstruoti. Matyt taip taupė sovietiniai gamintojai 🙂

  4. Geras postas, aš irgi nupirkau komplektuką. Kaip atlyginimą siūlau kitą reklamą iš papigiai serijos – Senukuose galima gauti 50 m 0.8 mm plieninės vielos už ~1.50 Lt (tik nemokėkite 4.99 už 25 m!). Geras dalykas, kai prireikia tampyti laidus ir vamzdžiuose nėra jau įvertos vielos. O ir šiaip galima rasti pritaikymą buityje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *