Neutrali žinutė

Ateini taip vakare prie kompo, o pagrindinis “pornografijos” diskas cypia, čirškia ir labai lėtai skaito. SMARTas su Victoria HDD rodo viską normos ribose. O štai kopijuojant šio blogo paveikslėlių backupą į kitą diską, kompas čirpia kaip rujojanti papūgėlė ir skaitymo greitis mažiau nei 500kb per sekundę. Supanikavau- ten ~800Gb reikalingų ir nereikalingų failų ir gerybių… Backupas užtruko visą naktį…

neutrali fotke

Perkrovus kompą ir pradėjus testą jokių defektų ir papūgėlių nerasta- diskas stabiliai rodo 80M/s sekvencinio skaitymo greitį ir visai normaliai dirba random ir butterfly režime. Taip ir nesupratau kas atsitiko… užtat turiu pilną backupą.

Pasiklausykime tą progą Korpiklaani dainų… 🙂 ir garsiai.

4 replies on “Neutrali žinutė”

  1. HDD regenerator paleidi is usb, ir parodys ar tikrai nėra bad sectoriu, o jei yra patvarko kuriam laikui.

    Man buvo net kompas strigt pradėdavo, labai suprastėjo skaitymo greitis, praskenavus rado bad sectoriu, sutvarkė, bet čia toks laikinas dalykas, kuo toliau tuo prasčiau.
    Tiesa windowsinės programos kažkaip nerodė nieko blogo ir SMART normalus, va linuxe iškart hdd manageris kažkoks užrodė kad yra bėdų.

  2. Po backup padarymo diskas dar tarškėjo, nes buvo paleista diagnostika.

    viktorija hdd programa tikrai parodo kas ir kaip. Bad blokų sąrašas nepasikeitė. Tai buvo grynai kažkoks softwarinis gliukas.

  3. Koks sutapimas, man irgi užvakar kompas užlinko. T.y. hdd sustreikavo, Win nebeužsikrauna, po testo irgi jau atrodė kad ragas, bet vargais negalais pasidarius backup vėl atsigavo, ir net testas radęs kelis errorus parašė kad repaired. Mistika..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *