Elektroterapija

Betvarkant jau seniau minėta polikliniką radom magiškus elektrodus nuo kažkokio aukšto dažnio aukštos įtampos “medicininio” prietaiso. Pagal dėžutės supuvimą, spėju taip 1960 metai. Tai trys išlikę stikliniai elektrodai ir dar supuvę laikytuvai. Elektrodus nuploviau, išknisau garažą ir vėl suradau teliko transformatorių. Pajungiau prie savo “naudingo generatoriaus” ir pradėjau “holistines terapines procedūras”. Kas įdomiausia, kiek paguglines, radau, kad ir dabar pardavinėja tokius prietaisus, tik jie pasidarė “hand held”. Originalus buvo tikriausiai su lempiniu generatorium.

elektroterapija
Tai pasirodo, “grybo” formos elektrodas. Gerai gydo raukšles ir spuogus. Ši išmintis iš interneto…

elektroterapija
Elektros išlydis gražiai išplatėja ir pasiskirsto per didesnį plotą. Jei paliečiu tik piršto galiuku, kibirkštis šoką į patį piršto galą ir jau biški skauda. Matyt mano generatorius kiek per galingas. Daug ozono…

elektroterapija
Dabar delnas bus be raukšlių ir celiulito. 🙂

Kitas elektrodas tai šukos. Čia jau net diedai savo retėjančias ševeliūras gali pakibirkščiuoti.
elektroterapija

Nelabai tikiu kad kiek nors padeda. Greičiausiai placebo efektas ar panašiai. Tiesa, šiokia tokia šiluma jaučiasi. Bet ar tai sveika ir ar padeda tai jau ne man spręsti.

elektroterapija
Šioje nuotraukoje matosi, kad kontakte lekia kibirkštys. Todėl filmuke aš pasitrinu ir pamakaluoju pirštus- elektra degina.
Dar vienas elektrodas kurio nėra nuotraukos- tai paprastas vamzdelis. Jo dydis toks, kad į nosies šnervę tikrai įkištum. Ar į kokią nors kitą skylę.

O dabar kiek ilgesnis filmukas. Negalvokit, kad tam šuniui ten skauda- jis toks susigūžęs tik dėl to, kad jis nelabai mėgsta visokius švytinčius ir smirdančius daiktus. Bet kadangi šeimininkas pakvietė, tai nusižeminęs atėjo prie kameros.

Žodžiu visiška nesamonė, bet dar gaminama. Tikriausiai seniau buvo net rimtoje medicinoje naudojama. Dabar tik “biobtron” lygyje. Žodžiu gryna holistika. Kad ir ką tai reikštu. 🙂

Svarbu, kad instrukcijoje yra šios eilutės:
“Disclaimer: The Violet Ray is not intended for use in the diagnosis of disease or other conditions or in the cure, mitigation, treatment or prevention of specific skin disorders or diseases.”

11 replies on “Elektroterapija”

  1. Na taip, prieš kokius 40 metų pats savo akimis mačiau, kaip su tokiais daiktais kažkokius odos susirgimus gydė. Nemanau, kad tai yra vien placebo efektas – šių priemonių poveikio visuma skatina medžiagų apykaitą ir dėl to atsiranda gydomasis efektas. Bet matomai nepageidaujamos komplikacijos irgi atsiranda, tai gal todėl ir nebenaudoja tokių aparatų dabar.

  2. O šie daiGčiukai naudojami “medicinoje” , neturėtų skleist aukšto dažnio srovės? Manau tada kibirkštys nelabai ir jaustųsi.

  3. Gal nelabai aiškiai straipsnyje paminėjau- taip, ten aukštas dažnis. Ir aukšta įtampa. Ar veikia vidinius audinius dėl skin efekto aš nežinau. Bet tikrai žinau, kad žmogaus nervų sistemos taktinis dažnis per žemas, kad suprastu elektros purtymą. Tačiau nudegimo efektas tikrai yra- mano generatorius ganėtinau galingas ir jei įvyksta kontaktinis išlydis, tai smirda degančia vilna, lieka dėmės ir skauda.
    Eksperimento metu, nėra fotkėse, vienas elektrodas įžemintas, papildomai pajungtas prie kompo korpuso šoninės skardos. Kitas laidas įžemintas putų polistirolu, poletilenu ir stiklu. Pats elektrodas nešiojamas su tuščio šratinio tušinuko korpusu. Užtenka prisiglausti prie izoliuoto laido ir koronos išlydis pasidaro matomas.

  4. Po tokiu eksperimentu gali ir skiautere ant suniaus nugaros isdygti ir delnai pazelti. O gal cia atvirkscias efektas 😀 Bet kuriuo atveju nieko gero nelauk 😀

  5. Turiu as tokia senovine dezute-cemodana su tokiu antgaliu rinkiniu ir prietaisiuku (rodos vokieciu, labai senas, surasiu, data parasysiu) anas jau neveikia bet padarytas ant elektromagneto. Pamenu kad dar pries kokius 10m. veike. Taip pat yra gatavas medicinins prietaisas (rusiskas), tik reikia antgalio siems stikliukams.

  6. Iš vikipedijos:

    “Darant vietinę darsonvalizaciją, ant reikiamos kūno vietos dedamas arba Į KŪNO ERTMĘ ĮKIŠAMAS tuščiaviduris stiklinis elektrodas”

    Vajezau, dabar pagalvokim, kur buvo tas tiesus strypas ir kad dabar Levas jį čiupinėja ir į visokias šnerves ar dar kitas “ertmes” kaišos(nebūtinai savo) 😀
    Čia “No offence”. Tiesiog juokelis 🙂

  7. To Gdr.
    turiu kazkur panasu i ta, kur linke. tik su daugiau valdymo ir dar rodykline skale.

  8. Nezinau kokiu cia pasaku prisiskaitei. Bet sie aparatai galbut ir seni, galbut pagal tave nenaudingi. Taciau jei nezinai daug apie juos maziau burk nesamones.
    Mane tokiais aparatais gyde. Tiek sanatorijoje, tiek ligonineje. Jei ne tie aparatai mano odos liga butu mane pribaigusi. Sie aparatai stimuliuoja kraujo apytaka su nedidelem elektros srovem…. Jei tikrai veikia ir yra ganetinai naudingi.
    Todel tavo info yra visiska nesamone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *