Džingl Бялsz arba savadarbė girlianda

Šis projektas darytas todėl kad:

  • Sudegė sena girlianda
  • Nauja parduodama pigi girlianda buvo blanki, o geriau atrodanti labai brangi.
  • Buvo sauja mirksinčių LEDų
  • Buvo atliekų iš kelio ženklų
  • Buvo biški nuotaika, tiesa vėliau labai labai atsibodo

Schema pasirinkom pačia tokią energetiškai nenaudingą- lygiagretus jungimas su asmeniniai rezistoriniais balastais. Panaudojau 680 omų rezistorių kuris prie 12…15V davė LEDams srovę su didele atsarga. Eksperimento metu, girlianda gavo ir 30V, tačiau visi diodai sėkmingai toliau šviečia. Iliustracijose girlianda maitinama nuo 12V, nes turimas 15V maitblokis užlinko nuo tokios apkrovos.
Kai kurie mirksintys LEDai sudubliuoti su baltais LEDais:

naujametine kaledine LED girlianda
Taip sujungus gaunasi, kad kai dega raudonas mirksiukas, baltas LEDas užgesta. Tuo tarpu kaip dega tik mėlyna spalva, baltas dega stipriausiai. Taip gaunamas papildomas mirgėjimas. Tiesa kiek silpniau šviečia ta grupė dijodų. Kai kurie girliandos elementai sudaryti iš žalių ultrabrigtų. Raudonus ultrabraitus sunaudojam kitiems tikslams.

Toliau daugiau iliustracijų.

Su blicu viskas atrodo labai nykiai. Bet matosi, kad girlianda apvyniota apie visažalį augalą. Užtat girlianda prie balto laido pajungta su Neutrik kištukais, čia kad rimčiau atrodytu.
naujametine kaledine LED girlianda

Be blico, pasidaro 2 sekundžių išlaikymas, todėl mirksintys diodai susilieja, o žaliukai rėžia į akis. Šiaip, žali LEDai labai agresyvūs ir kiemas apšviestas žalsva spalva.
naujametine kaledine LED girlianda

ir dar

naujametine kaledine LED girlianda

Šiaip realiai viskas žymiai gražiau, o filmukas gavosi visai nykus.

Tiek to litavimo. Pagaliau pamažėjo nereikalingų šviesos diodų archyvai. Beja, UV diodų nepanaudojau, nes paprasčiausiai jų neradau… 🙁

3 replies on “Džingl Бялsz arba savadarbė girlianda”

  1. Labai savotiškai eglutę gebene interpretuoji, bet eglėms nuo to tik į naudą:). Gerai, kad ir nedėjai tų UV nes jų spinduliojamos bangos stipriai dirgina akies tinklainę o žiemą ir taip jų padaugėja nes sniegas ir ledas juos atspindi (na kai jo būna).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *