Kompo upgrade (pirma dalis)

Po daugybės atidėliojimų, pagaliau apsisprendžiau daryti kompo upgreidą. Toki šlykščiai nepatogų ir techniškai sudėtinga. Nes nenoriu perinstaliuoti OS.

kompo upgrade
Senasis kompiuteris, tai P4, vienas iš pirmųjų be kojyčių (LGA775) su hypertryda ir 3GHz. Pirmas įspėjimas kad kompas morališkai paseno, buvo pernai, kai darbo šiukšlyne buvo rastas toks pats identiškas kompiuteris. Šiais metais, jau turėjau visą saują LGA775 procesorių (40ct štuka, nes nėra juose aukso) dalis kurių jau buvo ir stipresni… O ir gyvenimas softwariškai verčia po truputi migruoti į 64 bitus…

Taigis, buvo nupirkta tokia plokštė, procesorius ir biški RAMo. Maitinblokiai, diskai ir video eis iš senojo kompo.
kompo upgrade

Tik pirkdamas nepastenėjau šios nesamonės:
kompo upgrade
Nesu aš “geimerinių” zababonų megėjas, tai čia kaip ir neigiamas reikalas…

O šiaip, informuoju, jei kurį laiką nepamatysite naujų straipsnių, žinokit, upgreidas nelabai pavyko. 🙂

8 replies on “Kompo upgrade (pirma dalis)”

  1. Norint pasilikti seną OS, bet pakeisti geležį, reikia iš Windows registro ištrinti “Enum” direktoriją.
    Start/Run…/regedit—> enter
    HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Enum
    Reikia uždėti varną ant “Allow”, “Full Control” per “Permissions” regedit programoje (dešinysis pelės mygtukas ant Enum direktorijos). Ištriname pastarąją direktoriją.
    Po restarto būsi paprašytas visos geležies naujų tvarkyklių.

  2. Sistema dar nepaupgreidinta. Pirmiausiai… pasirodo kažkur pamečiau USB pelę, o mylimoji- PS2. 🙂
    Antriausia… motina nedraugauja su mano turima video plokšte. Vakar teko perrašyti BIOSą, kad viskas veiktu. Ypač sunku perrašyti BIOSą, kai neveikia video plokštė ir nėra DOS. Tačiau problema išsisprendė su kita video plokšte, o BIOSas pats save moka upgreidinti.

    Windows 7 jau veikia, tačiau be pelės sunku toliau manipuliuoti. O štai senasis darbinis XP koleikas mėlynuoja mirties ekranais. 🙂

  3. Kokį procesorių Tamsta įpirkote? 2500k? 2600k? Dėl ko sakau, kad P67 niekam tikęs – jis nepalaiko integruoto į procesorių GPU. Su H67 arba Z68 nebūtų buvę problemos dėl vaizdo.

  4. xumot’ui: 2500, šiaip nelabai manau, kad man reikalinga CPU pagalba GPU. Gal tai labiau aktualu kastruotom video plokštėm. Deja, maniškė pilnavidurė ir šiaip ji naudojama kaip koprocesorius (CUDA technologija). Smurtinių (3d) žaidimų nežaidžiam. O neveikė su mano video gal dėl eilinio BIOSo bugo. Kažkaip labai jau intensyviai Intelis atnaujina biosus.

    O dabar šiaip įdomesnė informacija apie Windows 7 aktyvaciją. Senasis kompas turėjo Windows 7 Pro 32 bitų legalią aktyvuotą versiją. Naujasis kompas turi Windows 7 Pro 64 bitų legalią aktyvuotą versija kuri gavosi panaudojus senosios versijos skaičiukus nuo lipduko. Abi versijos OEM.
    Windows instaliuotas “ant viršaus”, tačiau ne upgreidas. Iš tos pačios hardwarės liko tik kietas diskas ir video plokštė. Bill’as neužpyko.

    Deja, prie Windows XP Pro dar nepavyko laiko pasėdėti- dar nieko nepadariau kad atgaivinti. Beja, XP irgi legalūs- lipdukas panaudotas iš šiukšlyno… 🙂

    naujas

    Kažkur pamečiau atminties moduliukus, reikia perkuisti, nes rodos dar 4g kažkur mėtosi…

  5. nu kaip cia pasakyt, m$ kazin ar lipduka nuo sroto palaikytu legalumu 🙂 viskas tvarkoj su tom intel motininem,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *