Auto DVR palyginimas

Po bumbtelėjimo į mano auto subinę, tarp bendradarbių vėl iškilo mintys apie automobilinio DVRo reikalingumą ir keli žmonės jau paprašė nupirkti. Tačiau niekas nenori mokėti kiek daugiau nei 100$, todėl eksperimentams užsakiau ir nupirkau pigesnį variantą kuris kainavo maždaug 40$. Tipo HD720P (kadro dydis 1280×720@29fps)

automobilinis DVR
Saulutė šviečia, stiklai blikuoja ir nieko nesimato. Pritvirtinau abu video įrašymo aparačiukus vieną prie kito ant priekinio automobilio stiklo.

automobilinis DVR
Iš vidaus kiek geriau matosi, nors saulės backlight stipriai gadina nuotraukų kokybę.

automobilinis DVR
Naujas aparatas turi šiuos privalumus:

  • Normaliai tvirtai tvirtinasi (senajam varžtinis tvirtinimas išlužo nesuspėjus pritvirtinti prie lango).
  • Turi 5V kištuką (komplekte yra 12V-5V adapteris su automobiliniu lizdu).
  • Automatiškai įsijungia video įrašymas (nebereikia spaudžioti mygtukų. Lygtai ir senajam aparatui yra naujas firmware).

Antiprivalumai:

  • Video kokybė prastesnė ir tamsesnė. Megapixelių tikrai reikėtu daugiau, raidės blogai matosi.
  • Man pasirodė, kad objektyvas labiau gaudo saulės zuikučius ir blikus. Gal reikia uždėti kokį nors gaubtą.
  • Kažkas nepasisekė su įrašymų. Nors DVRą startavau kelionės metu kokius 5 kartus, radau tik vieną failą su paskutiniu įrašu. Čia kažkas netaip, reikia įjungti kinų mastyseną ir paskaityti instrukcijas.

Čia filmukas su pirmuoju test draivu. Video sumontuotas taip: pirmiausia senasis aparatas, poto naujas, zoomas su softu, kad sutaptu kadro dydis, poto vėl ant galo senasis prietaisas.


Žiūrint per youtube ar full screen turėtu leisti pasirinkti HD rezoliuciją.

Vėliau tikriausiai įdėsiu ne tokį saulėtą filmą.

12 replies on “Auto DVR palyginimas”

  1. Levai, vairuodamas keikiesi? Ar kokius pėsčiuosius keiki? Visokius tarmozus? 😀 O, gal polievį muzoną klausai? 😀 Kur garsas? 🙂

  2. Oo, nekokia kokybė tų kinišku muilinių. Sustabdžius įrašą nesimato visiškai numerio priešais važiuojančios mašinos. Pats filmuoju su SGSIII, tai kokybė nelygintinai geresnė telefono (kaip bebūtu keista). Tik yra viena problema , ogi tokia kad 8min filmo užima 1GB vietos, bet sustabdžius ir greit važiuojant gerai matosi priešais važiuojančios mašinos numeriai. Kad šitiek vietos neužimtu naudoju blackbox programą kuri kokybe suprastina bei įrašo ne fullHD o 720p, tai ten 10min užima 350mb, bet filmavimo kokybe galiu pasakyti ir tai geresnė nei šių muilinių. Jei norėsit galėsiu įkelti video sample SGSIII 1080p ir apdorota blackbox programos 720p.

  3. oniksui: Jei tas kažkas ką vadinat “SGSIII” kainuoja ~200Lt ir turi plačiakampį objektyvą, tai verta šnekėt. Jei kainuoja daugiau, tai ne ta kategorija.

    kionig: taip! ir keikiuos, ir šneku, ir muziką keistą klausausi. Bet muzika keista, o ne koks bumcikas ar bieveris. 🙂

    Bus tuoj ir su garsu, tik reikia sumontuoti ir užpumpuoti į jutubę. Su mano internetu užknisa pumpuoti vos ne pusę gigo…

  4. Levai, SGSIII yra telefono Samsung Galaxy S3 trumpinys. Aš tiesiog išreiškiu nusistebėjimą kad telefonas gali geriau atlikti šią funkciją nei tam skirtas prietaisas. Kadangi dar iš telefono pirkdamas ko paskutinio tikėjausi tai filmavimo kokybės. Niekad netikėjau tokiais gandais kad toks multifunkcinis irenginys gali atlikti visas funkcijas tokia pačia kokybe kaip kiti tokie viena funkcija atliekantys įrenginiai (na bet žinoma visvien tuo dar netikiu). Beto pažiūrėjus į tavo blackboxų video, tai kažkaip nematau plataus kampo, ar objektyvas neuždėtas? Tik nesuprask neteisingai, aš nekeikiu tavo pirkinio nei bandau įpiršti SGSIII, bet tiesiog išreiškiu nusistebėjimą.

  5. Apie kampo platuma parašyta čia: http://www.vabolis.lt/2011/05/10/video-registratoriaus-objektyvas/
    Netgi su paveikslėliais 🙂

    Deja vėl be garso.
    Daugiau palygimu nebus, nes pardaviau.

    O dėl galaxy… 1.639,00 Lt versus 144Lt arba 270Lt. Nelyginam gi mersą su žiguliu. 🙂
    Beja mano “aparačiukas” išlaikė vasaros karsčius, kai saulutė spigino per stiklą. Kiek ten laipsnių Mytbusteriai suskaičiavo? Tiesa, barkė, ala nokia bc5 išsiputė. Ir per žiemos šalčius veikė… Ir taip jau gal trečius metus.

    Čia kionigui biški su garsu:

  6. Nu va, ačiū. Su garsu maloniau žiūrėt 🙂 Dažniausiai prisižiūriu rusiškų filmuotų vaizdų, tai būna ypatingais atvejais žodynas pas juos standartinis eina 😀 Arba išlipa aiškintis santykių.. Žodžiu, kartais gana įdomu pažiūrėt.

    Beje, kaip pastebėjau, tai pas rusus irgi tikriausiai daugiausiai naudojamas toks vaizdo registratorius, kadangi ta balta juosta su laiku bei data būna visoje video trukmėje.

    P.S. Keista, kad ne BMW stulpą įsikliopinęs, nors “OOOO” liaudis irgi ne per labiausiai kenčia, kaip galima prisiskaityti įvairių komentarų 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *