Dvi plytos. Arba Samsung ir Blackberry migracija

Vienas toks žmogus turėjo didelį Samsung telefoną. Tą iš naujesnių. Tačiau telefonas išsprūdo ir trenkėsi kampu į keramines plyteles ir dužo viduje biški. O žmogus susigalvojo, kad jam reikia dabar Blackberry 10 serijos. Nu žodžiu iš vienos plytos perėjo į kitą plytą. Vienoje plytoje Android, kitoje- windows. Tikriausiai.

O dabar prasideda… čia bambėsiu kiek labiau apie blakbėrius, bet klius ir kiek samsungui.
Visa bėda, kad žmogus turi daug kontaktų- tiksliau samsunge buvo 1416 telefono kontaktų. Dar kažkiek šimtų pačioje SIM kortelėje… Kai visą šitą nesamone perkelti? Logiškiausia, susiinstaliuoti softą, import-export ir viskas.

Samsung Kies leidžia eksportuoti į CSV, kažkokį vidinį formatą ir į virtualias vizitines korteles (čia kur vienas failas vienam kontaktui. T.y. 1416 failų direktorijoje). Padarom visus variantus, nes dar neaišku, ką valgo Blackberry softas.

Suinstaliuojam softą nuo juodos uogos- kažkoks Blackberry Link. Oblia. Nėra importo, tik iš … Outlooko importuoja.
importas

Guglę į rankas, ten rašo, kad senesnis softas importuoja ir iš CSV. Ir dar noriu pasakyti, kad naujasis softas installo metu instaliuoja kažkokį specifinį .NET4 variantą ir kažką daro su kompo įrenginiais, nes installo metu kompas perinstaliuoja tinklo plokštę ir dar “printing support”.
Instaliuojam senesnę versiją. Tikrai ten yra import CSV. Prijungiam telefoną…
reikia OS 10
(Čia parašyta, kad telefonas tai su OS 10 ir jam šitas softas tikrai netinka).

Nu gerai, susirandam kompą su tikru Outlooku (rodos Express netinka). Ir su naujesniu, nes reikia minimum 2007 versijos. Nu darbe vienas ofisas yra su outluku. Tačiau outlukas nenaudojamas- tai ir gerai, nes suplaktu duomenis.
Pasileidžiam autluką, darom import. Gerai, yra CSV. Tačiau problemos su formatu ir Lietuviškom raidėm. Šiknon, darom per virtualias vizitkes, nes outlukas palaiko tą VCF. O ne… tik po vieną failą. Visų 1416 failų iškarto negalima. Darom drag-and-drop. Lygtai importuoja, nes kompas užlinksta, kažką daro. Pasirodo, gal 100 kontaktu dar suveikė, kiti buvo ignoruori. Ir buvo atidaryta ~100 langų kuriuose reikėjo pažiūrėti ką importuojam ir paspausti “Save & Close”… Blia. Kiti failai ignoruoti.
Teko visus 1416 po maždaug 40 failų sumesti į outluką. Ir 1416 kartų paspausti pele. Dargi daugiau, nes tie keliasdešimt failų dar prašė “are you shure”?
Susiimportavo kažkodėl tik ~1300 kontaktų. Kodėl taip ir nesupratau.
Dar bandom su blakberry link pažaisti. Nemato outluko!
Pasirodo, outlukas turi būti defaultinis klientas. O jis toks nepasidaro, kol jam neįvedį kokio nors emailo.
outlook MUST BE default
Pagaliau softas pamatė. Importuoja duomenis, bet jie nepasirodo. Perjungiau telefone, kad naudoti tik telefono (ar klaudo) atmintį. Tik tada importavo. Importo metu paskaičiau užrašą:
soon to be implemented
(didesnis paspaudus)

Tipo- čia tik vienpusis importas. Duomenis įrašysim į telefoną, tačiau nesinchronizuosim. Nes tipo 10 devaisui mūsų lūzeriai programeriai dar nesukūrė softo. Tipo ateityje padarysim.

Tačiau kontaktai susikėlė. Įrašus radau. Bespaudžiojant phonebook setingus išsoko langelis su taip vadinamu fine printu. Kuris turėjo dar smulkesnį fine-fine printą.
Čia yra DVI atmintys RIM ir SIM. T.y. aš galvojau kad sim kortelė ir telefono atmintis. Paaiškėjo, kad atsiradus debesų technologijai, tavo kontaktai saugomi ne tik telefone, bet ir debesyje. Gal ir krūtai- telefoną pametus atsiras tiek kontaktai. Tačiau paskaitom smulkų tekstą.
fine-fine print
(pasididina)

“kai pažymėta varnelė, informacija apie tavo kontaktus, tokia kaip telefono numeriai, emailai ir JŪSŲ BLACKBERIO PINAS gali būti nusiustas į RIM debesų servisą bla bla…”
O tekstas didesnėm raidėm:
“Research In Motion Limited (RIM) ir jos dukterinės ir šiaip draugingos kompanijos”, “third party šaltiniai” (alia pasiguglinsim ir pasifeisbukinsime) prieina prie tavo claudo ir kontaktu”.

Man, kaip paranojikui, tai reiškia, kad mano telefonų kontaktus ir KAŽKOKIĄ dar informacija žinos ne tik КГБ, VST, SST, НКВД, Stassi, Mosad bet ir visas likęs internetas su visais feisbukais, gugle adsais ir penis enlargementais.

6 replies on “Dvi plytos. Arba Samsung ir Blackberry migracija”

  1. Kaip tik panašiai teko neseniai vieną giminę gelbėt. Procesą galima supaprastinti sekančiai. Androidas paprastai visus kontaktus sukiša į GGB (gūglo gosudarstvinį biurą). Tada autgliuke giemeilą konfigūruojam kaip MS Exchange serverį (yr tokis suderinamumo „lėjeris”), o po to jau viskas panašiai — kontaktai parsisinchronizuoja į autgliuką, o iš ten ir į gervuogę.

  2. Šitas variantas irgi buvo svarstytinas, tik nereikia užmiršti, kad Samsungo plyta nerodo vaizdo. Sunkokai tektu viską manipuliuoti. O ir telefonus buvo galima paimti labai trumpam laikui.

  3. Problemų jokių. $ kokį 100-150 galėčiau skirti, bet už tiek ne itin galingi išeina. DX tokių dalykų nėra, užtad yra:
    http://www.aliexpress.com/store/product/High-Power-CDMA-GSM-DCS-PHS-3G-Network-Mobile-Phone-Signal-protector-for-Vehicle-Examination-Hall/110752_709407046.html

    bet muitinėj/elsewhere užduotų kvailą klausimą dargi išinterpretuotų įdomiai ir yra tikimybės negaut išvis. Apsidraudimui kreipiuosi čia. Be to, home made galima padaryti galingesnį.. Visa logika. Atskirai dalimis niekas neprisikabins. Be to, man ir pats procesas yra įdomus, tik kaip minėjau kompetencijos trūksta.

    Matau, kad pas Administrator susidomėjimo ar laiko skirti tam nėra, todėl teks ieškot kitur.

  4. panasu, kad isvis i elsewhere nori siustis, o ne i Lietuva. tetom muitinej tie daiktai minimaliai skirias nuo eilinio routerio, tik pvm+muita gali tekt susimoket nuo ju nuotaikos.
    o nesusilituot pagal ana linka tai cia apskritai ispindejimas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *