Ekskliuzyvas tipo

Kadangi vėl važiuoju į Albioną, tai nelabai ką parašysiu šiuose puslapiuose. Gal kitą savaitę, kai parsibelsniu atgal. O dabar, kad užpildyti spragą:

Algirdukas tvarkė kažkokius senus sandėliukus ir atnešė man pažaidimui ir sulaužymui senovišką raritetą ir ekskliuzyvą- Panasonic M40 VHS camcorder. T.y dyyyydelė kamera į kurią kišasis VHS kasetės.

Panasonic M40

Panasonic M40

Sprendžiant iš dulkių sluoksnio ant originalaus čemodanėlio, “kamerytė” nenaudota kaip minimum 15 ar 20 metų. Į komplektą dar įeina didelis maitinimo šaltinis ir 12V akumų kroviklis, akumuliatoriai, kurie tikriausiai ne tik neveikia, bet ir elektrolitas išdžiuvo. Kažkokie laideliai, pašvietimo lemputė. Pamestas maitinimo laidas ir kažkoks meistrelis padarė savadarbį. Tačiau meistriukas dalbajobas padarė taip, kad laidą galima įjungti dvejopai- teisingai ir atvirkščiai. Kiek paspėliojau, pajungiau ir kamera pasileido.

Kad išbandyti kamerą, reikia VHS kasetės. Gerai, kad dar jas neišmečiau (naudoju visokių reikalų parėmimui kaip kaladėles). Žiū:
VHS casette
Taigi ji kaip sakoma, cielkava. Tai blokas su dviem 240 minučių kasetėm. Plėšom plėveles:
VHS casette
Jaunimas šito nesupras… 😛

Dedam kasetę į agregatą… ir viskas veikia. Burzgia, zirzia motoriukai ir puikiausiai įrašo. Ir aišku puikiausiai groja tą įrašą.

Nu dabar ką daryti… rupužė veikia ir ją žūdyti nesinori. Bet toks didelis agregatas…

Gal kas nori į ką nors mainyti ar man pasidėti ant spintos prie Panasonic NV-180EE vidiako? Pastarasis kogero irgi dar veikia, nors tikrinau prieš daug daug metų…

Naujas kompas nebeturi analoginio video signalo apdorojimo plokštės, tai negaliu įdėti jokių filmukų ir klasikinės fotkės vonioje prieš veidrodį.. 😛

15 replies on “Ekskliuzyvas tipo”

  1. Idomu kas yra Albionas? Kiek informacijos galima butu sutalpinti i tokia vaizdajuoste? Gigabaitas sutilptu?

  2. @Jonas:
    Į tokia kasetę rašoma ne skaitmeninė, o analoginė informacija. Tačiau gūdžiais laikais turėjau tokią kompiuterinę ISA plokštę ArVid ( dar dabar kažkur mėtosi, http://en.wikipedia.org/wiki/ArVid) kuri leisdavo jungti video grotuvą ir naudoti kaip strimerį ( įrašinėti informacija į magnetinę juostą ) ir į tokią kasetę sutalpindavo berods iki ~3 Gb informacijos.

  3. Nueisiu, jei tik liks laiko- man tai gi darbinė komandiruotė, ne atostogos.

    O dėl gigabaitų į šią kasete. Aš pats asmeniškai naudojau tokį backupą ant Amiga kompiuterio. Vadinosi Amiga Video backup. Visa hardwarė susidarė iš greito komparatoriaus- kaip ir 1 bito ADC. Viską darydavo softas.

    http://www.hugolyppens.com/VBS.html

  4. Turėjau tokią… Nors ir masinės skaitmenizacijos laikais man į rankas pateko, bet visas pigias skaitmenkes “ant kokybės” permušdavo. Mikrafas iš vis superinis. 🙂

    Mainyčiau.

  5. Taip ir prisiminiau „Рижский завод грампластинок“. Šito jaunimas irgi nesupras. Kiek ne į temą, bet kiniški magnetofonai „Panasonix“ ant šitų gramplastinkų kasečių mirtinai užlūždavo. Arba suvalgydavo juostelę. Arba dar kas nors keisto jiems nutikdavo.

  6. Iki šiol turiu Panasonix magnetolą – mėgdavo ji ne tik juostelę valgyt, bet ir burnos neatidarydavo kada reikia.

  7. @KestasL Suprantu del rasymo budo, taciau skaitmenine informacija galima konvertuot i analogine!

    Jei suprantat angliskai siulau paziuret labai idomu filmuka apie video grotuvu istorija ir ju veikima. Laida vadinas Secret life of machines, tokiu geru laidu daugiau nebegamina…

    http://www.youtube.com/watch?v=gOULWR4h4Io

  8. Arvydass: nugi sakiau, kad naujas kompas neturi, o senas turėjo… Naujas neturi lyšno PCI sloto- vienas slotas užimtas LPT/SER plokšte, o kitą užstoja smurtinės video plokštės radiatorius. 🙂

  9. Apie kokią sumą pinigų įvertintumėte ją? Nes mainams nelabai ką ir galėčiau pasiūlyti. Būtu man į kolekciją, prie senų elektronikos prietaisų.

  10. Šią savaitę nebus tranzakcijų. Galima ir paypal pinigais mokėti- bus geriau juos išleisti šio blogo labui.
    O šiaip, rašykit emailu kromelis(at)savel.org

  11. Tikrai,kad nereali laida, jos autorius Tim Hunkin yra uz laisva laidos platinima internetu, kas yra visai retas reiskinys siais laikais.

    O griztant prie temos, sios video kameros vaizdo ieskiklis man atrodo yra mazytis crt ekranas, laikrodi galima butu padaryt is jo ar dar ka nors….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *