Dar postas apie nieką

Užkniso rutina, beveik nelieka laiko savo malonumams, jau nekalbant apie rašymą į šitą blogą. Net pradėti ir gana įdomūs projektai dulka nepaliesti…

Pirmiausia trugdo tiesioginis darbas- kažkaip po truputi, nepastebimai tapau chemiku. Nors kažkelintoje klasėje mokyklos cheminkė norėjo mane “sukirsti” ir palikti kartoti kursą. Tik kyšiai tada man padėjo. Nors manau, kad ta mokytoja taip užsidirbdavo pinigų, nes kažkaip save laikau nelabai durnu žmogum. Neminėsim jos pavardės nes ji gal jau mirusi arba labai jau garbingo amžiaus.

Car

Čia šiaip gražios spalvos. Mano pagrindinis darbas- spėlioti, kaip teisingai išmatuoti medžiagos turimus metalus. T.y. galvoti technologijas, jas išbandyti. Vėliau tuos eksperimentus atkartoja mūsų chemikė. Dar pakeliui turiu tikrinti ar ji gerai dirba ir ar nedaro matematinių klaidų. Dar amžina kova su vadyba, valdžia, gamybos vadovu ir panašiai. Nu tipiškas Lietuviškas darbas- kur daug nervu ir rezultatai mažai apčiuopiami, nes nėra produkcijos.

Dirbant tokį darbą net nelieka laiko daryti zlastis. Tiesa, vieną zlastį padarėm su Kastyčiu:

Car
Ar matote kaip suremontavom šitą volvo?

Car
Čia tiems kurie nemato- buvo skylė, tai integravom 12Mpix “video stebėjimą”. Vis geriau nei skylė. Kad neiškristu, panaudojam gana milžinišką kiekį specialių klijų. Deja, eksperimentas nesukėlė laukiamo džiaugsmo, nes žmogus važinėjantis šiuo Volvo išvažiavo atostogu ir nepastebėjo patobulinimo. O visų šitų nesamonių tikslas būtent ir yra žmonių reakcija. 🙁

Dar darbo reikalais važinėju į Londoną. Ryanairas jau galėtu išduoti kokį nors prizą- pažiūrėjau savo kalendorių. Tik balandžio mėnesį nebuvau Londone. Ar bent duotu pavairuoti tą 737-tą.
Bešliaužiodamas po didmiestį pastebėjau viena daugiaaukštį. Taip itariu, kad tai įrengta nesenai arba aš visiškai žioplas- tikrai aš pro šitą nama ėjau kelis kartus.
solar power skyscraper

Čia kiek arčiau.
solar power skyscraper

O čia jau detali nuotrauka:
solar power skyscraper: detailed solar panel
Saulės elementas priklijuotas prie fasadinio stiklo ir skardeliniais laidininkais sujungtas su srovės šina. Dalis šviesos praeina ir apšviečia visokius holus, o dalis paverčiama elektra. Įdomu būtų sužinoti tiek elektros parametrus tiek ekonominius skaičiavimus. Ar čia reklama ir “žaliavimo bumas” ar reali nauda.

3 replies on “Dar postas apie nieką”

  1. O jau buvau pasigedęs tavo straipsnių. Ačiū.

    Tikiuos, kad, gal nors ir kairtais užkinsantis tavasis darbas bet vistiek išlieka įdomus ir kad yra vietų kūrybinėms galioms pasireikšti ir jausti iš to malonumą.
    🙂

  2. statau uz reklama ir zaliaji buma 🙂 juokingai atrodo, kai sekamos pasakos, apie sviesos elementus vietoj stiklo, nepastebimus vos ne ir t.t. 🙂
    o kamera, pokstas, ale labai jau greit apsinest turetu..

  3. Levas : “Dar amžina kova su vadyba, valdžia, gamybos vadovu ir panašiai”

    Kaip pažįstama šita kančios forma 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *