Beveik Midsomeris ir biški dar

Nu jo, ir dar biški iš to pačio. Tikriausiai kai kurie žino tokį filmą serialą- Midsomerio žmogžudystės. Nu va toks va toks:
Littledean = Misomer?
Nepanašu? Nu šiandien mano fotošopas blogai dirba. Bet sekanti foto tikrai suteiks tą reikiamą atmosferą:
cattle and graveyard
Nu jau pajutot? Čia buvau 3 dienas- dvi su reikalu, vieną tik kad lėktuvėlio bilietuko neturėjau. O poto, traukinukais ir autobusais į Čiukotkos sostinę. Čia pagal planą manęs laukė vienas muziejukas.
O dabar prasidės bambesiai ir kritika. 🙂
A tiesa, dar vienas gadgetas kuris kiek sudomino. Tiesa nelabai žinau kas tai per vienas, tačiau logiškai išmasčiau, kad čia lazerinio atstumo matuoklio atšvaistas. Gal.
laser reflector
Tikriausiai matuoja sienos poslinkį. Gal netgi labai preciziškai- bijo, kad metro tunelis neužsikimštu.
Taigi, šio straipsnio muziejus- Natural History Museum. Prieš savaitę žiūrinėjau kitą muziejų toje pačioje gatvėje, Science Museum, tai gal kiek paveikė mano nuomonę. Beja apie mokslo muziejų kažkodėl ir neparašiau. Gal parašysiu vėliau- paprasčiausiai nespėjau parašyti ir teko išvykti. Taigi, trumpas verdiktas anot vieno žmogaus- “kažkoks naivus”. O mano nuomonė kiek piktesnė- kaip pastatė ekspoziciją kokiais 84 metais, tai taip ir liko su nedideliais pakeitimais. Netgi dulkes nelabai valė, o “čiučelos” visai išbluko ir nušiuro. Čia tos, kurios ne iš gipso ar plastiko. Žymiai gražesnes aš mačiau Tado Ivanausko muziejuje. Tiesa jame buvau… tarybiniais laikais. Tai gal ir musiškes kandis suėdė? Gal buvot, matėt?
Bent jau mano atmintim, tai musiškiam tikrų eksponatų žymiai daugiau nei angliškam… Tiesa, mūsų specializuojasi gyvuliukuose, o ten visko po truputi. Kad ir mineralais visokiais pripildytos lentynos. Tiesa, lempas reikia perdegusias pakeisti, dulkes nušluostyti ir dar kur maži vaikai stiklus nučiulpė.
gamtos muziejus
O dabar pabambėsiu kaip tikras mizantropas– gerbiami tėveliai ir mamytės. Kol jūsų atžala dar tebėra lervos stadijoje, nafig tempti jį į muziejų. Jis dar tik cypia ir varto akis. Ir jam dzin tas muziejus. Kai jūsų atžala jau išmoksta vaikščioti ir kiek mąstyti, paaiškinkite, kad interaktyvius eksponatus reikia naudoti pagal instrukcijas, kad suprasti kokį nors reiškinį ar efektą. O ne beprasmiškai daužyti iš visų jėgų. Ir dar pažiūrėkit- gal jūsų atžala nėra labai protinga ir papildys paprastų TV žiūrėtojų minią. Ir jiems vistiek nesuprantama kuom skiriasi “digitigrade” nuo “plantigrade” ar “ungulates”. Ir koks ryšis tarp “Digitus” ir “Digital” 🙂
Taip pat nereikia tempti į tokius muziejus paauglių kurie tuom nesidomi- nes jie tik šliaužia lėtu tempu akis įbedę į savo mobilius telefonus.
Pagrindiniai tokių muziejų tikri lankytojai tai jauni ir nelabai jauni tėveliai (t.y. vyrai) kurie gana smalsiai studijuoja eksponatus. 🙂
Dar kiek nustebino siuvenyrų kainų logika- onikso akmens bliūdelis kainuoja £4, o plastikinis kiniškas puodelis- £7.
Daugiau kaip ir nėra ką pasakoti. Gal kiek nustebino žalių papūgų gausa Haid parke…

One reply

  1. Dėl muziejų ir vaikų visiškai pritariu. Tiesa, su keliom išimtim (kaip visada). Jūrų muziejun galima visokio amžiaus temptis, kai kurie gali dvi valandas prie vieno akvariumo su aktinijomis prastypsoti. Išsitrauki tada sau mobeleka su kokia gera knyga ir prisėdi šalimais ant kušetukės.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *