ARM:0007 I2C ir LM75 ar FM75

Dar vienas atmintinukas- SAM7 ir I2C. Šį kartą visas I2C softas drožtas nuo Sun Microsystems. Jį pasirinkau, nes viskas labai gražiai suprogramuota, yra padaryti avariniai taimautai ir panašiai. Kiti internete prieinami sourcai buvo labai kreivi ir be taimautu- jei I2C sleivas nerastas ar neatsiliepia, tai SAM7 paprasčiausiai užsikemša. Aišku čia viskas labai paprastai padaryta, jokių fancy efektų.

ARM SAM7 I2C
Čia vėl netolygus ekranas dėl per dažno perpaišymo. Dar pastebėjimas- LM75 ir FM75 negalima per dažnai klausinėti apie temperatūrą. Vienas iš jų pradeda visada sakyti tą pačia temperatūrą, kitas išviso prabyla 0xFF skaičiais. Dar negalima labai eksperimentuoti su I2C (TWI) greičiais.

ARM SAM7 I2C debug
Buvau pajungęs defektuotą LM75 mikroschemą, tai ilgai knisausi. Net teko pajungti sniferį ir žiūrėti kas ten dedasi. Ta, ore pakibusi plokštelė yra LM75 slave board nulupta nuo plazminio teliko matricos. Jos ten monitorina ar neperkaito telikas.

Nu ir aišku:
ARM SAM7 I2C source code ir hex, hexas sukompiliuotas Atmel AT91SAM7S256AU serijos čipui.

2 replies on “ARM:0007 I2C ir LM75 ar FM75”

  1. Matau pas tave toks nemenko diametro mini usb kabelis. Kokio storumo ten maitinimo gyslos? Lietuvėlėje kažkaip sudėtinga gauti tokį paprastą dalyką kaip kokybiškas usb kabelis su 20awg maitinimo gyslom ant 5 metrų. ebay kažkaip irgi neužtikau…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *