USB mikroskopas

Maždau prieš pusę mėnesio, kai prasidėjo kūrybinė krizė, iš Kinų pripirkau visokio šlamšto, kad būtų bent jau iš ko rašyti straipsniukus. Dabar siuntinukai eina kas antrą dieną. Dar kiek sutrukdė ką nors parašyti kelionė į Londoną. Šį kartą aplankiau Viktorijos ir Alberto muziejų. Rekomenduoju. Beja, ten kokius tris kartus girdėjau Lietuvių kalbą. Matyt Lietuviai domisi.

Taigi, USB mikroskopas. Nor labai labai išreklamuotas, bet realiai, tie visi mikroskopai yra USB web kameros su VGA raiška (640×480), nors Kinai reklamuoja kaip 2M pix. 🙂

USB mikroskopas

Optika kaip tokiai kainai labai pakenčiama. Užtat softas visiškas trešas ir “nervatriopkė”. Todėl reikėjo pasirašyti savo paprastą softą kad kopijuoti į klipboardą arba į failą foto nuotraukas. Vienas vakaras ir biški MS Visual Studio express ir gavosi paprastas vartojimui utilitas. Kai užtiuninsiu ir išbuginsiu, galėsiu įdėti viešam naudojimui.

0805

varztas

UV EPROM chip

Bus galima naudoti kai reikės ką nors iliustruoti.

19 replies on “USB mikroskopas”

  1. Butinai paviesink softa kai isbuginsi, pats toki mikroskopa turiu tai tik softas mane sustabdes nuo jo naudojimo.

  2. Pirmas 0805 rezistorius, antras- paderinamo rezistoriaus varžtas, trečias- AM27C010 mikroschema.

    O Alis’ui – kokios funkcijos reikalingos softe? Nes man tai reikia tik “copy” ir “save as bmp” tipo.

  3. Save as jpeg ir bmp turbut svarbiausios.

    Dar visai nieko butu kad automatiskai laika ir data i pavadinima saugotu.

  4. Sveiki, ir aš turiu šį mikroskopą, tik vietoje originalaus softo naudoju VirtualDub/NanDub – gražiau rodo, bent jau spalvos artimesnės realybei.
    VirtulDub’e reikia pasirinkti meniu “File” → “Capture AVI…”.

  5. Spalvos reguliuojasi per video draiverio settingus. O virtual dubas man kažkodėl neteisingai veikia ant mano operacinės sistemos. Ir ten paspaudžius capture avi reikia kažkur susirasti vieno kadro snapšot sistemą.

    Galite pabandyti juodraštį:
    USB web kameros frame grab

    Jei nepatiks, nusiinstaliuoja per “add remove programs”. Reikalauja MS NET freimworko. Teoriškai pats turėtu nusikrauti iš interneto, jei nėra.

  6. Kaip jau kuris laikas pastebėjau, tamsta irgi ant šopingo terapijos pasinešęs. Brač, pastaruoju metu siuntiniai iš bičiuliškos Kinijos chroniškai vėluoja, refundai vienas po kito eina. Anie irgi kažką jaučia, kai kurie pradeda klausinėt, ar viskas gerai, kad taip ilgai fydbeko nėr ir kuo pagelbėt galėtų…

  7. Aš užsakinėjau visokį šlamštą: LCD ekraniukus, laidelius, ratukus, mikroskopą, stiklinę prizmę, visokius moduliukus… Maždaug per savaitę ar dvi laiko. Tai visiškai nelogiškai eina- kas užsakyta anksčiau, tas vėluoja. Kas vėliau, jau atėjo. Bet užtruko kokias 3 savaites kol pradėjo eiti siuntos.

    Tikrai šopingas padeda 🙂 Šiam malonumui išskyriau pora šimtų litų biudžetą ir šopinu…

  8. As del telefonu remonto galvoju reiktu pajimt. Is kokio max. atstumo galima statyt ji nuo platos?

  9. Fokusavimo atstumas priklauso nuo zoomo. Jei zumas 25 (teoriškai), tai fokusavimo atstumas apie 20cm. Jei zumas 200, tai fokusavimo atstumas sutampa su to permatomo stikliuko kraštu, gal kiek į vidų. Yra toks stikliukas komplekte, kad kokius snargliukus vandenyje su max zumu žiūrėti.

    O su minimaliu zumu atrodo taip:
    min zoom
    Kokybę sunku pagauti, nes aparatą reikėjo laikyti rankoje- visgi ~20cm aukštis. (beja, wordpress sumažina paveiksliukus automatiškai, padarykit save as, ir matysis pilnas 640×480 pix dydis)

    Beja, matyt dėl dolerio infliacijos, ebay kaina jau padidėjo. Aš mokėjau mažiau- 17.99 su siuntimu.

  10. Nu 20cm dar neblogai. Juolab uz tokia kaina. Reiks pajimt. Del didesnio zoom reiktu dar kaska su lesiais pazaist kad is didesnio atstumo jimtu.

  11. Irgi sunkiai ateina siuntos iš Kinijos
    Užsakyta siunta rugsėjo 17, vis dar neateina. Patikrinus tracking number rodo, kad spalio 4 paliko Beijing… čia gal tos šventės spalio pradžioje viską suvėlė?

  12. Jei administratorius nesupyks, pasidalinsiu kiek didesniu tekstu iš laiškelio, kurį gavau nuo vieno pardavėjo. Net sunku buvo atsekti, apie ką jis ten… paskui atkapsčiau pagal numerėlį, kad buvau kažkada užsisakęs RTC baterijoms lizdukų.

    Thank you for your recent order placed with us.

    In the last couple of weeks, worldwide airport security check has been significantly tightened, especially in the Asia-Pacific region. We observed that some of our air shipments have been affected due to the additional security scan measure adopted by the authorities.

    You may or may not have received your items. But in order to minimize any further delay and to make sure that the shipment will definitely reach you, we have decided to re-send your item(s) to you again at our own cost.

    We sincerely apologize to you if you did experience some delay due to the unusual but unavoidable aviation security situation.

    Thank you for your support, patience and patronage. Please do not hesitate to contact us for any further queries.

    We look forward to your next order.

  13. Maskvos pasto skyrius turi toki dideli backlog’a kad azijos pasto skyriai nepriima siuntiniu kurie eina per ten. Pries pora dienu uzmaciau didziuli notice’a Singapuro paste apie tai. Zinant kad DX didzioji dalis ejo per Maskva – nenustebciau kad tai susije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *