10W TV siųstuvas

Šios dienos vandalizacija- 36 kanalo TV siųstuvas (nors pieštuku parašyta ir 27 kanalas). Tik 10W išėjimas, tačiau tai su visai moduliatoriais ir pimpiliatoriais. Vienas įdomumas- šis prietaisas pagamintas Lietuvoje.

10W TV transmitter
Tai 19″ rackas, modelis TV-10

10W TV transmitter
Nukėlus viršutinį dangtį matosi toroidinis transformatorius, kelios ekranuotos dėžutės. Plokštė kur matosi tai tikriausiai stabilizatorius. Dalis stabilizatorių impulsiniai. Dešinėje kontrolė padaryta su ATMEGA128!

10W TV transmitter
Nuotraukoje nelabai matosi, bet elektrolitiniai kondikai su nukeltais stogais.

10W TV transmitter
Čia pašalinau visas skardeles. Į apatinį kairį moduli patenka video ir audio signalas. Antra dėžutė tai 10MHz osciliatorius, tikriausiai visokie PLL ir moduliatoriai. Trečia dėžutė tikriausiai dažnio daugintuvai ir pradiniai filtrai.
Poto signalas patenka į galios stiprintuvą ant didelio aliumininio radiatoriaus.

10W TV transmitter
Čia stiprintuvo “predraiveris”. Iš jo signalas patenka į “trafuką” kuris padaro priešingų fazių signalą.

10W TV transmitter
Toliau priešfazis stiprinamas dviem paauksuotais motorola/freescale tranzais (MRF9045L) ir vėliau “suklijuojamas” į vientisą signalą ir pafiltruojamas. Vienas laidelis eina į išorę, į galios stiprintuvus. O kitas naudojamas monitorinimui.

7 replies on “10W TV siųstuvas”

  1. 03-07 metais dirbau VE ir 100% prie sito siustuvo esu prikises nagus, tie lipdukai ,kurie apklijuoti su uzrasais yra MS Visio darbas atspausdinti lazeriniu printeriu. Seip parametrai geri budavo analoginiams kanalams,pagrinde BTV buvo apsirupine, bet gal ir kitos TV pirkdavo. Idomu kaip atsidure pas tave i rankas sitas daiktas,juk nepigiai jie kainavo – nauji apie 4-5k dolerio ,bent jau kazaxams uz tiek stumdavom.

  2. Nugi labai paprasta- nebėra pas mus gi analoginės TV. O kam nors supirkti urmu nekilo noras. O gal ir blogas tas aparatas buvo. Šiaip buvo visokiu dar stiptrintuvų- kilovatinis ir rodos 600W. Dar buvo senesnio modelio, kur ant DIP mikroschemų visi moduliatoriai surinkti. Dar ir senuką Thompsoną išardėm, dar kažkokį senovišką su lempiniu galu- visa tai TV centro kažkurio turtas.
    Pardavinėjamas šis turtas aukcionuose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *