AVR48B: lietingas savaitgalis

Biški lijo, biški tingėjau… O ir buvo knietulys pažaisti su spalvotu LCD ekraniuku. Todėl, prisimindamas savo seną kompiuterį ATARI, nutariau pasidaryti nedidelį Arkanoid (アルカノイド Arukanoido) kloną.
Kadangi tai nepilnos dienos kūryba, tai pilnas bugų ir klaidų. Bet šiaip sušildė širdį. 🙂

Kai kurie bugai priminė originalų atari variantą, tai gal juos reikės palikti. Jei pabaigsiu ir bus poreikis pas skaitytojus, paviešinsiu source kodą.

10 replies on “AVR48B: lietingas savaitgalis”

  1. Tavo gebėjimas viena savaitgalį dėl malonumo išgaudinėti auksą iš senų mikroschemų, kita savaitgalį parašyti tokį žaidimą tiesiog žavi!! Vaikystėje, kai pradėjau žavėtis elektronika, būtum buvęs mano herojum 😀

  2. To ADMINISTRATORIUS pasiūlymas:
    Gal galėtumėte koki informacinį straipsneli sukurpti apie Analoginės Elektronikos projektavimą. Programinę įrangą gal yra kokie speciali?
    Taip pat galima butų paimt koki nors vandalizavimui analogini daiktą kad ir pažiūrėti palyginti ar jis projektuotas atsižvelgiant į kokias specifikacijas ir pan. Kaip tarkim Skaimeninio Oscilografo kažkokia skyrelyje apžvalga kynar vielyte analginėje dalyje, o projektuojant kaip tai turėtų atrodyti? Analginės dalies triukšmų simuliavimas?

  3. Na taip, as taip pat nesu specialistas, todel man kaip kaip ir daugeliui iskyla klausymas kaip teisingai tai daryti. Na bet gamintojai kazkaip tai apskaiciuoja…

  4. > arkliui
    Analoginė technika – “kietas riešutėlis” 🙂 Internetiniam bloge visko keliais žodžiais aprašyti neįmanoma. Reikia kaip minimum magistrą universitete baigti ir paskui dar eilę metų RIMTAI (būtent RIMTAI!, o ne “ant durniaus”) praktiškai pasidarbuoti. Va tada jau bus galima galvoti, kad šį bei tą susigaudai 🙂

  5. -> gintarui
    Magistras šiuo atveju nieko nereiškia manau, nebent Magistras nelietuviškos kilmės.

    Bet turėtų būti programinė įranga, galinti įvertinti nes žmogus kiekviename žingsnyje gali klysti. Nebent bandymų keliu ,bet truktų visą amžinybę.

    O tarkim Multisim , EDA turi kokį toolsą PCB triukšmų analizei?

  6. Atleisk Levai, kad šiek tiek offtopic diskusiją užvedžiau, bet norisi padėti žmogui.
    Viskas priklauso nuo studento – jei jis nori tik STUDENTAUTI, tai net ir studijos užsienyje nepadės (juk ir ten yra daugybė universitetų, suinteresuotų tik pinigus paimti, o žinių lygis jiems – antraeilis dalykas). O jei nori STUDIJUOTI, tai pakankamą žinių bagažą ir Lietuvoje sukaups. Ir tai netušti žodžiai, aš glaudžiai bendradarbiauju su akademine visuomene, tai žinau ką kalbu. O visokiausio softo, atliekančio simuliavimą ir analizę, yra prikurta daugybė. Problema tik tame, kad tas, kuriuo tikrai galima pasitikėti, kainuoja nepaprastai didelius pinigus ir eiliniam vartotojui, deja, neprieinamas.
    Tačiau visai neblogų dalykų galima ir dykai gauti. Anksčiau gana dažnai naudodavau Linear Technology LTpowerCAD II. Padėjo man sutaupyti ne vieną tūkstantį litų, kuriuos būčiau išleidęs sudengintiems komponentams, jei, prieš lituodamas schemą, nebūčiau jos simuliatoriuje išsibandęs 🙂 Bet vien softas problemų neišspręs, pirmiausia reikia savo proto bei žinių turėti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *