AVR55:dar vienas LCD iš telefono

Seniai mėtėsi stalčiuje, niekaip nekilo rankos jį pajungti. Tačiau kažkaip papuolė po ranka. Tai tikriausiai iš kokio senoviško Siemens telefono LCD ekraniukas su kodu “M15SGFNZ07”, spėtinai iš Siemens A65, M55, C60, MC60, S55, A60 ar panašiai.
Jungiasi per 3V logikos, ir toks pats maitinimas. Pinoutas žiūrint nuo siauresnės ekrano dalies, iš kairės (kai ekrano jungtis kairėje apačioje):
1-CS
2-RESET
3-RS
4-SCL
5-SDA
6- +2.9V Vcc
7- GND
8- LED1+
9- LED1, LED2 GND
10- LED2+

Ties SCL ir SDA tik šiaip panašūs į I2C. Ištikruju ten žymiai paprastesnis protokolas.
Kiek paguglinus buvo rasti du šaltiniai- kažkokio lenko kūryba ir vienas Lietuviškas saitas. Lietuviškas buvo Arduino variantas, todėl jo per daug nesinagrinėjau. O lenko kūryba pasinaudojau, kad bent jau kažką rodytu. Poto gana daug perrašiau pats ir optimizavau. Gavosi kaip ir biblioteka kuri dalinai high-level sutampa su kitų ekraniukų valdymu. Todėl nėra problemų perkelti projektą iš vieno ekraniuko į kitą. A, dar, proporcinis šriftas, nes su monospace ant tokio ekraniuko (100*80) nelabai prasisuksi.

LM15SGFNZ07 ATMEGA AVR
Dėl spalvų tai nežinau- ar tas LCD toks prastas, ar blogai sureguliuotas kontrastas. Beja, šis ekraniukas yra žiauriai lėtas. T.y. pats skystas kristalas lėtas.

Šiaip, dar vienas momentas- čia naudojamas softwarinis SPI. Nes eksperimentuojama buvo ten kur SPI naudojamas kitais tikslais. Tačiau nėra didelė problema padaryti per hardwarinį SPI. Tik vienoje vietoje reikia kiek pakeisti kodą.

Nu ir žinoma:
M55 Siemens LCD ekraniuko AVR source code ir kompiliuotas hex failas (ATMEGA16)

One reply

  1. Jei jis is M55, tai kazkada toki turejau. Ekranas isties nelabai koks lyginant su naujesniais, kai kurias spalvas labai keistai rode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *