Pamišimas stiprėja

Arklinis fetišizmas stiprėja. Va kokį daiGtą nupirkau iš Kanados monetų kalyklos.

Silver Horse

Kaip sidabrą tai permokėjau n-kartų. Paprasčiausiai man patiko arkliukas.

Šiaip sidabrą geriau kaupti taip:
sidabras

Čia (išskyrus arkliuką) sidabras iš senų sulaužytu sidabrinių stalo įrankių, senų kontaktorių, sugadintų monetų ir kitokio šlamšto. O va pirkti sidabrą monetomis tai visiškas nesusipratimas- parduoda jį brangiai, siuntimas brangus, o ir mieloji valstybė atsiriekia savo mokesčius.

Paskaičiuojam: moneta aukcione man kainavo 323.16Lt + 86.00Lt PVM ir pašto tarpininkavimo. Jei negyventume zimbabvėje, galėčiau pirkti tiesiogiai iš kalyklos už $98.88 CAD (231.00Lt) +S&H.
Svoris: 26.7g… gaunasi metalo kaina 15.32Lt/g. Kai dabar sidabras kainuoja kažkur 1.5Lt/g. Permokėjau tik… 10 kartų. Taigi fotkėje likęs sidabras tik vos vos brangesnis už monetą. Meluoju, ten kažkur už 1000Lt sidabro.

Bet man vistiek patinka arkliukas. Tik vieną blogumą turi ta moneta. Kitoje pusėje pavaizduoda pikta senė. Kuri visiškai nepanaši į tą piktą senę kurią turi ten spausdinti. Kvailiai tie Kanadiečiai…

4 replies on “Pamišimas stiprėja”

  1. Kitoj pusej – Anglijos karaliene? Kazkur girdejau, jog uzklausus, Kanada privalo savo pilieciams iteikti jos portreta.

    Apie n- kilo klausimas kaip lietuviu kalba verciamas ‘order of magnitude’? Desimteriopai/simteriopai ne taip dramatiskai skamba 🙂

  2. prašom:
    reverse of silver horse coin 15 CAD canada lotus

    O dėl “Desimteriopai/simteriopai” tai tikrai nežinau. Rusai turi žodelį “на порядок”. Jis reiškia maždaug “laipsniu”. T.y. “на порядок больше”- dešimteriopai. Versti “visa eile daugiau” kažkaip neskamba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *