Džiaugsmai su nigeriais

Prieš kelis metus rašiau, kad nagrinėjausi internetiniu sukčiavimu. Tačiau tai buvo specifinis aferizmas per automobilių prekybą ir pasakyčiau gana gerai suorganizuotas. Gal net balti žmonės tai darė. Nutariau pasidomėti, kaip visdėlto dirba mūsų draugai iš Nigerijos. Nigerija šiaip buvo internetinio sukčiavimo gimtinė, bet vėliau manau išsiplėtė per visą juodajį kontinentą. Karoče, ten nigeriai gyvena. Užtenka čia to politkorektiškumo… 🙂

Tikriausiai visi gauna laiškus su pasiūlymais perimti kokios nors pricesės tėvo palikimą, įsigyti dėžę brangiakmenių aš šiaip laimėti nacionalinę loterija. Paprastai tokius laiškus lengvai išfiltruoja mano senai jau beatnaujintas spamassassin botas, tačiau laikas nuo laiko prasmunka tokie. Ir štai vieną dieną atėjo gugle translate šedevras…

Mielas draugas,
Aš atsiprašau ateiti pas tave
Tokiu būdu, aš rašau šį laišką jums su derama pagarba pasitikėjimo ir žmogiškumo, aš kreipiuosi į Jus pasinaudoti šiek tiek kantrybės ir perskaityti mano žinutę, aš atėjau visoje savo profilį ir mano dvasia verčia mane kreiptis į Jus,…

Bandžiau skaityti laišką, bet galvoje suveikė psichikos saugikliai ir iki galo neperskaičiau. Gal vėliau, įdėsiu kaip nusikraunamą failą tą informacijos tiradą…
Taigi, level-up, nigeriai pradėjo rašyti Lietuviškai. Jokių problemų! Man pasirodė įdomu, kas bus toliau ir kokia schemą jie naudoja šiam sukčiavimui. Todėl atsakiau lakoniškai:

Sveiki,
Ir kuom męs galim jumi padėti?

Taip, atsakiau Lietuviškai. Nu ir prasidėjo labai lėtai trunkantis susirašinėjimas tarp nigerių ir Levu kuris įjungė “retarded” režimą. Aš net nuotrauką gavau- lady Vamp, мечта поэта…
Elizabeth Kenneth - milioniere is nigeriu salies
Žodžiu, reikalas rimts, tie melionai, tfu, milionai jau mano kaip sakant… 🙂 LOL. Tačiau bėda, prie šios nuotraukos kita nuotrauka kiek nedera, nes moteriška žymiai jaunesnė ir šiaip, nesu negrių specialistas, bet asmuo visai kitas.

Dar po kelių laiškų aš net gavau kažkokį dokumentą… Kad nešokiruoti skaitytojų, dedu neredaguotus dokumentus kurį man atsiuntė storas advokatas…
Čekis, advokato pasas ir sertifikatas, Sutartis kažkokia.
Va čia mane ir nigeriai nuvylė… ne veltui pas juos yra posakis- “ką aš baltas, kad dirbčiau!”. Visiškai juodukai nesistengia- vos ne su paint’u paišo čekius. Generuodami pasą užmiršo sumerginti layerius ir dabar pdfe aiškiai matosi kaip sukonstruotas dokumentas. Nu nebent tame Dramblio Kaulo krante jie prieina prie paso source failų… 🙂
Chaltūra žiauri ir tikrai net ir gana kvailas žmogus turi pastebėti, kad tai nesamonė. Tačiau Levas (čia jis kažkodėl pasikeitė pavardę į Macijauskas. Tiesa dėl to kaltas pats Macijauskas, nereikėjo ateiti su savo problemom kada aš rašiau laišką- atsakymą) kol kas durnas ir priima šiuos dokumentus kaip tikrus. Tačiau kaip tikram Lietuviui ant širdies neramu. Ypač kai pamatai, kad nigeriai naudoja 1000USD kupiūras ir suma turi gautis ne 4,5 melionai, o net gi 45. Bet nieko tokio… Retarded Levas rašo:

Man pasakė, kad be reikalo nesiuntinėčiau savo asmeninės informacijos, juolab, paso kopijos.
Todėl pradžiai prašau atsiusti kokius nor dokumentus patvirtinančius advokatų kontoros legalumą.
Taip pat, prieš siunčiant savo asmeninę informaciją norėčiau gauti bent jau kokius patvirtinančius dokumentus apie šio sandorio legalumą, taip pat patvirtinančius dokumentus, kad Elizabeth Kenneth turi teisę į tuos pinigus ir ar tie pinigai iš viso egzistuoja. Kol negausiu mane nuraminančių dokumentų skanuotas ar fotografuotas kopijas, savo asmeninės informacijos negaliu atskleisti.

Levas Macijauskas

Poto sekė gana beprasmiškų laiškų apsikeitimas dėl ko kaltinu tiktai gugle-translate ir tą Levą Macijauską kuris pradėjo gana įmantriai rašyti Lietuviškai, netgi įterpdamas tokias eilutes: “išviso nichriėna niekuo juolab nesuprantu. “. Kas tikrai gana sunkiai išverčiama guglės.
Susirašinėjimas vyksta gana vangiai, nes tai visiškai kvailas užsiėmimas, tačiau kiek laiko rasdamas kelionės po UK metu ar šiaip vakare aš vis atgaivinu pas juos viltį. Pagaliau po keletos gana isteriškų laiškų aš sueikvojau kokią valandą laiko ir sukurpiau Lietuvišką pasą. Pasas aišku gavosi labai panašus į tikrą, bet su grubiom loginėm klaidom- kaip keisti asmens kodai, neteisinga lytis ir panašiai. Nuotrauka uždėjau vieno artimo žmogaus kuris šiuo metu labai sunervino… Todėl, jums atskleisiu pasą su išpjauta nuotrauka. Visą kitą jau mano kuryba.

pazas
Manau mano variantas kiek kokybiškesnis?

Dar po kelių laiškelių paaiškėjo ko jie nori. Jie paprašė sumokėti komisinius mokesčius ir panašiai už paslaugą. Keturis su puse tūkstančio eurų! Ar ne per daug nigeriai tikisi? Nuo tokios sumos jau ir pas kvailą žmogų turi suveikti apsaugos lemputė, o ir banko darbuotojai turėtu pastebėti tokias nesamones. Tikrai jau čia жадность фраера сгубила.

Dar patiko, kad nigerių bankai ir advokato kontoros toli pažengė ir dokumentai rašomi Lietuviškai: Sąskaita dėl teisinių reikalų. Ir jiems nėra jokių problemų dėl to. Čia jums ne Lietuva, kur Lenkų kalbos klausimas iškėlė tokias audringas diskusijas. Reikia dokumento Lietuviškai- prašom, reikia nigeriškai (rodos pas juos Prancūzų)- prašom. Jei reikia galima kiniškai ar rusiškai. Affidavit avižų – kogero svarbiausias punktas.

Dar po kelių laiškelių pagaliau gaunam pirmą realų asmenį kuriam teks pinigai:

Gavau Jūsų elektroninio pašto adresą ir turinys gerai pažymėti Esu čia, kad jums žinoti, kad jums yra susijusios su tikrais kamerų, taigi jums nereikės bijoti bet kokios rizikos, nors tu teisus kruopščiai tačiau mokate šiuos pinigus padaryti viską, teisinė iki čia, tai ten savo šalies teisę.
Siųsti mokesčius į mano sekretorė sąskaitą čia yra informacija s: Štai rekvizitai My sekretorius:
Bank Name: Bank Of America.
Beneficiary: Uko Francis Aroke
A/C Number: 08059480019
IBAN : CI 93 C103 2010 0400 1913
Bank Address : 01 BP 4132 ABIDJAN 01 COTE D’IVOIRE.

(My sekretorius- gal visdėlto versta iš anglų kalbos?)
Čia Levas vėl įjungė durnelį ir trydalioja dėl apgavysčių. Ko pasekoje gavau dar keletą “lady vamp” nuotraukų.
Šiuo metu atrašėm, kad norėtu keletos nuotraukų su plakatėliais, kad patvirtinti, kad nuotraukos nėra stock. Beja, reverse image search davė, kad šiuos nuotraukos yra iš kažkokio nigeriu pažinčių saito ir taip pat į vieną skamerių gaudytojų puslapį.
Beja nigeriai majakino į pateiktą telefono numerį, bet tik trumpai, nes matyt nelabai turi pinigų tarptautiniams pokalbiams. Skambinančio kodas buvo +225, t.y. Dramblio kaulo krantas.
Šitas žaidimas jau trunka virš trijų savaičių ir jau kiek nusibodo. Todėl skaitytojams siūlau parinkti žaidimo galą:

  1. Parašyti kad jie scameriai ir daugiau nebendrauti.
  2. Toliau vilioti iš jų visokias nuotraukas ir fotožopinius dokumentus. Tik čia jau turit patarti ką ir kaip.
  3. “padaryti pavedimą” ir vėliau apkaltinti kad kiti nigeriai nupiso pinigus.
  4. Apsimesti, kad bankas neleidžia daryti pavedimo ir ieškoti alternatyvių mokėjo priemonių. Beja jie jau minėjo money gram ir western union. Aš kaip ir sutikau, bet guglė translate matyt išvertė taip, kad nigeriai atsisakė šio pinigų kanalo.
  5. Jūsų variantas?

Beja, štai mielosios Lady Vamp Elizabeth Pasas. Čia kaip matom fotošopas vėl blogai dirba, o ir lady Vamp kiek vėl jaunesnė ir vėl panaši į jau minėtą nuotrauką. Nors tiesa pažūrėjau dar kartą… ne čia vėl kitas asmuo.

19 replies on “Džiaugsmai su nigeriais”

  1. As siulyciau jiems trojos arkli istatyti. Blogiausiu atveju per koki neseniai isejusi PowerPoint exploita.

    Beje Nigerija jau kuris laikas nera vieta kur ivykdo(ma) daugiausia fraud’o. Pirmoje vietoje – JAV. Nors paskaicius krebs on security, panasu, jog didziausia itaka daro… rusai.

  2. 2
    …ir prašyti kad kai yrodymą jog jie tikri, atsiustų savo foto su kokiu nors užrašu kurį tu sugalvojai, kaip pvz “mes lopai” 😀

  3. Labas
    As SKAITAU, kad reiketu pratesti…zinoma jei Macijauskas laiko turi
    O manau, kaip kazkas buvo rases psigirk, kad panelei ( ta prasme ne prietaiso) pazadejai sveikinima su gimtadieniu, kuri parase laiko tavo “draugai” is tolimojo meiles drambliaus kranto su tarkim uzrasu “Su gimtadieniu..”..ir kokia nors googles vertejui neikandamu izverzti vardu tarkim Lochatronija Tesiasi….koks grazus senoBes lietuviu vardas ir pavarde

  4. Nu tu čia tai dėjai… Žvengiau valandą iš tavo to prikolo. Man į skype buvo apsireiškę kažkokie irgi. Tai atsakymą nusiunčiau kad aferistai ir tiek. Nu o tu užvirei žaidimą. Na ką jei nori jį užbaigt manau dėk kortas ant stalo, ir sakyki, kad jau jų ieško Lietuvos prokuratūra… Matysi migom dings iš horizontų 😀

  5. O jei pabandyt toliau pažaist pagal antrą scenarijų… Na ir tarkim reikalaut kad paštu atsiųstų neva notaro antspaudais patvirtintas jau anksčiau minėtų dokumentų kopijas paštu? žiūrėk gal gautum pašto ženklą su drambliais? 😀

    Dar vienas įdomus scenarijus būtų pabandyt “pasiderėt” dėl jų prašomos sumos. Įdomu kiek jie nusileistų ir kuo motyvuotų “atpigimą”.

  6. Jo, čia gera mintis apie popierinius dokumentus ir pašto ženklus su drambliais! Sėdu ir rašau.

    Dar vienas momentas kurį šiandien tik pastebėjau, kai bandžiau savo interneto pusalpius ant skirtingų kompiuterių. Ne pas visus kompiuterius matosi layeriai (sluoksniai) kaip atsidaro PDF dokumentas. Todėl pvz. ant paso, nepasimato visai kita nuotrauka… Kad “išardyti” pasą į gabaliukus, pabandykit suimportuoti PDF failą į Fotoshopą. Kad layerius imtu kaip nepriklausomus paveiksliukus.

    photoshop

    Ir pats apatinis pasas:
    photoshop
    Kiek pasididina, tačiau “originalas” tik 595×828 taškų dydžio.

    Gaila, kad daugiau sluoksnių nėra, nes po centrine nuotrauka dar viena galva kiek matosi 🙂

  7. Kita mintis, prasyti 100 usd sumoketi bankui (gyvunu prieglaudai) bauda, kad atblokuotu tavo saskaita ir tu galetum pervesti svarus. Sasakaita uzblokuota del laiku nesumoketo mekescio uz gyvuna. Pridedi foto.
    ??

  8. Pralinksmino kai atidarant pasą mano pdf view’eris layerius paeiliui krovė ir veidai keitėsi.
    Kažkuris gan žymus IT saugumo ekspertas buvo iškėlęs teoriją, kad jie specialiai nesistengia ir netikslumų paleika, kad atrinkti patikliausias ir mažiausiai pastabias aukas, bet jau ant tokio lygio tai nežinau kas galetu užkibti.
    O jei laiko negaila, tai siūlau pratesti. Dar kaip siūlė, gal pabandyti dėl sumos pasiderėti 🙂

  9. Kartais paskaitau si bloga avizu mokestis cia tai gerai atrodo arkliukui dešiniajam puslapio kampe reikia susimokėti avizu mokesti man tai pasiseke siūlo skelbiu man uz android laptopa netgi 600 euru kuris ir taip parodytas kaip su defektu si nigeriai matyt neskiria foto gero nuo blogo reiktu atsakyti juk toks svarbus pasiulymas dabar pilnas skelbiu sito pasiulymo

    re 2014-11-08 21:53
    IP: 41.66.225.77
    Dear Seller.

    My name is Maria Alihandra I’m interested in buying your laptop which
    i saw on auction today for my Dad as a present for his 60th Birthday. I will like to know
    the present condition of the Item and i will be offering you the sum of €600 for the
    laptop and delivery to his address in Ghana via EMS speed post. I will be arranging for
    the payment via bank to bank transfer which is more secure and reliable. Kindly reply me
    to my address as soon as possible.
    Thanks.
    Maria
    Alihandra.
    m_alihandra@outlook.com

  10. o jei mokestį išsiųst paštu. anie gautų pašto ženklą su cepelinais, ir keletą atspausdintų “Kudirkų”. vėliau juos trolinti toliau, reikalauti gražinti. gražint jau reiktų eurais, nes pas mus valiuta keičiasi.

  11. So what is scambaiting? Well, put simply, you enter into a dialogue with scammers, simply to waste their time and resources. Whilst you are doing this, you will be helping to keep the scammers away from real potential victims and screwing around with the minds of deserving thieves.

    citata iš http://www.419eater.com/

    turbūt gera priežastis su jais susirašinėt.

  12. Būtent! Jei kiekvienas nedurnas žmogus atrašytu bet du kartus į scamerio laišką, nigeriai užlinktu nuo informacijos kiekio.
    Kokia korporacija alia google puikiausiai galėtu sukonstruoti softą kuris automatiškai pasikalbėtu su tokiais aferistais ir ši “pramonės šaka” automatiškai dingtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *