Olympus – InnovX senoviško XRF remontas

Mano darbe yra gana daug XRF analizatorių. Šiaip jie kaip ir negenda, nebent vartotojai negražiai elgiasi- prakiaurina detektoriaus langelį, pripilą smėlio į vidų tarp dantračių, numeta taip, kad motoriukas išlekia iš savo vietos ir aliuminio korpusas susikreivina… Aš niekaip nesuprantu darbuotojų: iš pradžių jie prietaisą saugo, o poto jis jau trankomas kaip kokia Nokia 3310… ir visiškai užmirštama, kad prietaisas kainuoja niolika tūkstančių eurų (detektorius rodos 7k€).
Tačiau pats pirmasis mūsų XRF dar vis dirbo … iki praeitos savaitės. Jam kaip jau ir kokie 10 metų ir tikrai jokių garantijų jam nėra.
Anamnezė kaip visada miglota- tipo vakar veikė, šiandien neveikė. Nieko nedarėm, nieko nelietėm ir iš viso męs nekalti.
Šis aparatas dar iš senos kartos, todėl pas jį nusiima valdymo kompiuteriukas- delninukas. Tai aš tą delninuką nusiimu- neįsijungia. Gerai, mirė batareika, o nuo išorinės jis negali dirbti (vidinė batareikia kaip ir nenaudojama, nes energiją delninukas gauna iš XRF korpuso). Patikrinam batarkę- nulis. Pakraunam, lygtai dar kraunasi- bet delninukas tik pradeda krautis ir užstringa ant boot screen.
XRF boot screen stall ipaq hp
Nuotrauka visiškai nekokybiška, bet vaizdelis maždaug toks. Tik kai užstringa, backlight išsijungia, o vaizdelis kiek lieka. Tačiau neveikia mygtukai ir kas baisiausia neveikia reset mygtukas. Tas pats gaunasi kai bandai įjungti “clean reset” režimą- užsidega, kad ištrinami duomenys, bet delninukas užlinksta toje pat vietoje.

Pajungiau surogatinę bateriją, gal manau, kad neužtenka galios blogai vidinei batareikai. Deja viskas tas pats. Nepadėjo. Visą vakarą guglinau, radau kad žmonės susidūrė su tokia problema ir oficialus HP supportas siūlo panikuoti ir siusti delninukus remontui- tipo pažeista ROM.
Dar kiek paguglinau, radau kaip pakeisti ROM kaip biški užsibrikina. Keisti draiveriai, keistas jungimas ir pagaliau:

new ROM image for ipaq hp
Rašė labai ilgai. Aš jau apsidžiaugiau, nes boot ekrane pamačiau naują versiją, bet tik pyst, ir vėl strigo toje pat vietoje.

Kas įdomiausia diena-dvi prieš tai, aš šiūkšlių kalne radau HP iPAQ telefoną-delninuką ir jam tinkamą kabelį. Be to kabelio aš tikrai būčiau tiek nepasiekęs, nes jungtis speciali. Ant durniaus įrašiau XRF softą į tą telefoną, nu bent jau pasileidžia. Prie pačio XRF nebandžiau pajungti, nes jo nepasiėmiau į namus. Bet gal pabandysiu pirmadienį. Viena bėda, kad ekranas kiek per mažas ir netelpa visas GUI.

XRF on windows phone

Tačiau men ne šito reikia. Jau peržiūrėjau visokius eBay ir pamačiau, kad blogiausiu atveju aš tikrai nupirksiu kitą delninuką, todėl drąsiai išardžiau delninuką į gabaliukus.
O viduje radau dar vieną batareiką (NiMH akumuliatorių) kuris maitina RAM tipo “diską”. Ir matyt taip gavosi, kad RAM turinys taip susipartačino, kad užstrigdino kompiuteriuką. Ir kažkodėl “clean boot” nepadėjo ištrinti tos atminties. Kai surinkau viską atgal aparačiukas užsikūrė.

iPAQ runing XRF olympus software
O, tai jau pasiekimas. Dabar tereikia sujungti dalis į vieną vietą ir gal vėl jis veiks? Tik reikia pradžiai padaryti (arba nupirkti) naują batareiką pačia iPAQ kompiuteriukui. Kiek supratau, ten tiks bet koks nedidelis maišiukas ar NOKIA batareika.
Beja, šalia guli ACER delninukas, tai jame InnovX softas gal du kartus greičiau veikia nei originaliam iPAQ. Gaila, kad nežinau kaip bendrauja delninukas su XRF (šiaip įtariu serial [nuoseklų] interfeisą).

O kodėl neveikia RESET aš nežinau… T.y. neveikia kai užstringa. Nes dabar tas mygtukas veikia.

7 replies on “Olympus – InnovX senoviško XRF remontas”

  1. Turiu aš keletą senų Hp-Compaq, tiksliau Ipaq delninukų, dar su veikiančiom batareikom. Gal tiktų? Tik gaila, jie už 100 km ir tikslaus modelio nepamenu, gal 3850. Siauroji jungtis ten

  2. Mano “siauroji” jungtis ir yra apie pusantro cm 🙂 Tiesiog kaikurie turėti buvo su apie 5 cm jungtim

  3. Nu jei neveiks, tai tikrai nupirksiu. Nes man dzin kur pirkti- ar ebay ar pas žmogu. Nes jei kreipsiuos pas Olympusą, tai jie man parduos delninuką už 1000USD 🙂

  4. Toki delninuka turiu suns sukramtyta 🙂 batarke ir visi kiti pricindalai geri tik ekrana perkando. Jai reik kaune galiu uz plyta sokolado perleist.

    O tiksliau modelis hx2490b.

  5. yra šiukšliavežiai joab gamybos. ten šitoks delninukas naudojamas kabinoje įrangos valdymui. keista vieta panaudojimo, bet įrangos diagnostikai galimybės plačios per tokį daiktą.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *