Papildymas prie manijos

Rašiau, kad mėgstu visokias keistas lemputes. Norėčiau įdėti papildymą. Tai tikrai retas daikčiukas. Tai plazminiai displėjai. Čia nekalbam apie plazminius televizorius. Kalbam apie archainius displėjus. Kolekciją pradedam labai blogos būklės segmentiniu indikatorium ИГП-17.

ИГП-17 indikatorius

Uždegimui reikia (pagal pasą) rodos 190V, srovė per segmentą apie 25 mikro amperai. Baisiausias parametras- darbo laikas 5000 valandų. Mano turimi padirbo – pašvietė ilgiau:

ИГП-17 indikatorius
ИГП-17 indikatorius
O čia dar aš įtampą ne iš tos pusės padaviau. Ten kur nešviečia matosi patamsėjimas- elektrodų erozija.

Tačiau tai ne viskas, aš turiu dar va ką:
matrix plasma display
Tai plazminis ekraniukas su draiveriu ir dar kažkokiais mygtukais- draskula iš kažkokio prietaiso. Padavus maitinimą kartais pasimato toks vaizdas. Neaišku kaip ten viską atburti, o ir tingisi. Beto, baisu sugadinti. Tokį daigčiuką turiu tik vieną ir niekada daugiau nemačiau tokių prietaisų.
matrix plasma aphanumeric indicator display

Didinant pikselių skaičių greitai peršokam į ekranus. Tai Sharp LJ640U35.
plazma display

Tiksliai nežinau, bet rodos juodai-balta 640×400 pikselių matrica. Maitinimas 5V ir 12V ir gal. Ant matricos yra atminties mikroschema. Vadinasi tai ne dinaminė indikacija. (papildymas 2015: – dinaminė indikacija)

plazma display
Tačiau informacijos apie pajungimą niekur neradau. 16 pin pajungimas. Kontroleris Sharp LZ93N34.

Norėtusi kaip nors šitą užžiebti, idomus ekraniukas. Ir turiu du vienetus. Beja, matrica gulėjo garaže 7 metus. Tai iš seno kompiuterinio tomografo.

One reply

  1. Prisiminiau, taigi turiėjau ir aš kažkokį ten superduper ekraną – neoninis dinaminis gal 128X96 ekranas. Jį kažkur ~ 15 metų atgal radau, buvo su valdymu, veikė nuo 12V, turėjo tik kirilicą įsiūtą. Surinktas iš 133 logikos, raktų kalno ir kelių atminčių. Reiks paieškot, pati matrica dar turėtų būti. Bet ten buvo ir problema, išvadai nuo ekrano iki PCB kaikur buvo standartiškai nupuvę

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *