Pavykusi vandalizacija: projektorius

Prieš kažkiek metų rašiau straipsnį apie nepavykusią projektoriaus vandalizaciją. Po tiekos metų vėl papuolė “normalus”, ne DLP projektorius. Jis pagaliau visiškai neįsijungė- skrodimas parodė nedidelį sprogimą maitblokyje. Tai aš skubiai, kad nekiltu noras susiremontuoti dar vieną projektorių “užmušiau” jį galutinai.

Tiesa, dar aš ardžiau ir kitą projektorių, tačiau jis buvo visai mažiukas. Dabartinis didelis ir viskas jame labai solidu.

LCD projektorius

Spalvų atskirimo sistema tikriausiai tokia pat, kaip ir 2011 metų vandalizacijoje, ir kad neišmėtyti ir nenučiupinėti stikliukų aš jos neardysiu. Nenoriu padaryti tos pačios bėdos kaip su šiuo super turbo difrakciniu veidrodėliu:

difrakcinis veidrodis
Išlupau aš jį iš kažkokio spektrometro ir nešiausi į automobilį per kiemą. Ir tik pyst lietaus lašas ir tiesiai ant veidrodžio gardelės. Ir liko nepanaikinama dėme…

Taigi, va čia tai vamzdis. Normalus, toks vyriškas objektyvas:
objektyvas - patinas
Ir prie jo dar tas pats gražiausias daiGtas. Jis kiek skiriasi nuo 11 metų varianto, bet apie tai vėliau.

Va ko aš norėjau:
optinis spalvu sumavimo kubas

Šita fotkė jau pasididina. Čia dar nenuimti poliaroidai. Vieni poliaroidai liko ant spalvų skaidymo modulio, o kiti stovi prie kūbo, po LCD matricom. Patys poliaroidai jau stikliniai, vienas raudonos splavos, kiti tipiniai- juodi.

poliaroidai

Jie žymiai kokybiškesni nei kituose projektoriuose.
LCD poliarizer

Ir pabaigai šiaip, kūbo nuotraukos.
kubas
kubas
Kūbas kažkur viduje turi integruotus spalvų filtrus.

O šiaip, atšoko fantazija man. Nežinau apie ką rašyti.

3 replies on “Pavykusi vandalizacija: projektorius”

  1. tai kad dlp senais laikais lygtais buvo sustriau uz lcd projektorius(lcd projektorius kamavo dar visai nesenos,Visu lcd paneliu bedos,- atsako laikas, ir ko gero (speju) spalvu kiekis, ko neturejo dlp(mikroveidzodziai), aisku pastarieji vargo nuo visokiu vaivorykstiniu difrakciju

  2. aš irgi turiu kelis projektorius, vieną mažiuką – tikriausiai kad su DLP, o kitas kiek didesnis, itariu kad su LCD matricom. Abu veikė, kol lempos veikė. Kažkaip nekyla rankos išvandalizuoti, norisi pritaikyti LED ar Xenon ar paprasta HID lempute, vietoje iprastos projektorinės micro HID su reflektorium lempos kuri 2/3 projektoriaus kainos sudaro:)
    Gal kas bandėt taip prikelt antram gyvenimui? Žinoma paveiksliuko kokybė suprastės, bet..

  3. raimiui: man tos vaivorykštės didžiausias siaubas.
    NEgiui: galima, svajojau, bandžiau, nesigavo. Nes labai jau stipriai išardytas projektorius tikrino lempos švietimą. Net projektą kažkur mačiau internetuose- esmė tame, kad teoriškai pastačius RGB diodą, galima ir diską išmesti (jei tai DLP), arba pastatyti tris diodus R,G,B pas LCD ir pašalinti visą kalną optikos.

    O dabar taip jau gavosi, kad kogero turiu kokius 3 veikiančius… (tiesa vieną nežinau kur nukišau) ir dar kokius 2 neveikiančius darbe. Juos gi išmeta kai neveikti pradeda… 🙂 Vienam kažkas objektyvą išlupo, kitam šiaip šleifai iškrito, trečias (DLP) buvo nupušęs. Tai pystelėjau su kuloku per stogą, kažkas (kogero spalvotas diskas) čirptelėjo ir susitaisė. Matyt buvo kažkoks mechaninis pastrigimas. 😛

    Šiaip, nei vieno nenaudoju nes paprasčiausiai kažkaip nereikia.

    RED LED
    GREEN LED
    BLUE LED
    RGB LED

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *