Dvigubas maitinimo šaltinis: softas

Straipsnį apie Dvigubo maitinimo šaltinio konstravimą parašiau, o štai paviešinti softą ir jo source code visiškai užmiršau.

dvigubas maitinimo saltinis su grafiniu LCD ekranu

Trumpai apie hardwarę. Konstrukcijoje stovi du identiški reguliuojami maitinimo šaltiniai (linear), nepriklausomos trafo apvijos, srovės matavimas “high side” su srovės šuntu (problemos su mažom įtampom), grafinis LCD ekranas valdomas kiek stipresnio ARM SAM7 procesoriuko, kuris dar ir matuoja vienos pusės parametrus bei priima signalus per UARTą per optinį atrišimą iš kitos pusės. Kitą pusę kontroliuoja nedidelis AVR ATMEGA8 procesoriukas. ARMas dar matuoja įrenginio vidaus temperatūrą. Mikroprocesoriai nieko nevaldo, tik indikuoja.

Source (ir kompiliuotas hex failas):
ARM AT91SAM7 procesoriukui.
AVR ATMEGA8 procesoriukui.

2 replies on “Dvigubas maitinimo šaltinis: softas”

  1. Aš net neatsimenu iš kur šita tradicija. Dabar visos mano programos, nesvarbu ar C ar kažkas iš mikrosofto visualų, visos turi šitą “programinį dugną”. Jei neužmirštu parašyti.
    MS visual

    … [blink blink] ne į temą. Problemos su srovės matavimu prie mažų išėjimo įtampų… Reikia srovę matuoti prieš stabilizatorių. Stabilizatoriaus savų reikmių srove galima pašalinti prograimiškai, o srovę rodys visame diapazone. Gi čia linijinis stabilizatorius. Nepagalvojau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *