Kanalizacijos valymas. Ekstremalus variantas

Kartais taip jau atsitinka, kad staiga kanalizacija pradeda blogai veikti. Aš pasidalinsiu pačiu lengviausiu ir pačiu pavojingiausiu metodu. Svarbu, kad kanalizacija dar kiek veiktu. Ir šis metodas skirtas tiems, kas kanalizaciją užkemša organika: muilo junginiai, kremas, pomada, žmogiena, aliejus ir riebalai, maisto gabaliukai ir, kas svarbiausia- plaukai. Tai ypač aktualu tiems kurie dar turi ilgus plaukus arba prilaiko namie ilgaplaukį gyvūną ar žmogų.

Mums reikia nusipirkti/gauti gryno šarmo. Aš naudoju natrio šarmą. Tai ta pati medžiaga kuri ir yra kanalizacijos valiklyje “kurmis”, tik ten biški su papildomom medžiagom kurios apramina efektą.
Kai natrio šarmas tirpsta, jis labai kaista ir net kartais užverda vanduo. O jei šarmą maišyti su verdančiu vandeniu? Galiu pasakyti, kad filmukyje pavaizduota kriauklė vos vos pratekėjo. Praardžius sifoną, pastebėjau kad visos sienelės buvo apsinešusio kažkuo lipniu, kuris nelabai maišėsi su vandeniu ir šiaip buvo ypač šlykštus ir glitus.

Technologija paprasta ir tikrai skiriasi nuo tos, kuri parašyta instrukcijoje. Ir labai labai pavojinga. Tačiau super efektyvi, nes verdantis natrio šarmo sotus tirpalas mechaniškai krutina šūdą ir jis geriau išsiplauna.

Tačiau mažiau šnekų, o daugiau vaizdų:

Ir rimtai, šarmas gali ištirpinti jūsų veidą ir akis.

Filmukas su angliškais titrais, nes reikia kažkaip monetizuoti šiuos www…
Corrosive

18 replies on “Kanalizacijos valymas. Ekstremalus variantas”

  1. Kaip tik turiu panašią bėdą ir galvojau kažkuo panašiu užsiimt. Bet bent jau virtuvėj sifonas plastmasinis. Ką daryt? Vėsesniu vandeniu pilt?

  2. Galima su plastikiniu, tik kiek atsargiau. Vonioje tikrai stovi plastikinis sifonas dar ir su mechanizmu iškelti kamštuką. Valiau panašiu metodu, tik su šiltu (iš krano vandeniu) ir žymiai lėčiau.
    Vietoje gryno šarmo galima naudoti “kurmį”, ten irgi šarmas, tik iškvepintas ir sumaišytas su kažkokiu “stabilizatorium” kuris kiek apstabdo reakciją.
    Tačiau negaliu garantuoti už tavo naudojamo sifono plastiką, čia jau kinų reikia klausti. Šiaip, realiai, plastikas turi atlaikyti vandens virimo temperatūrą.

    Svarbu nedaryti taip, kaip rašo instrukcija- pripilti miltukų ir palikti, nes miltukai kartais sureaguoja ir sušoka į monolitinį guzą, kuris poto sunkiai tirpsta ir net užkemša vamzdį. Tai ypač svarbu, kai norima atkimšti vamzdį užkimšta maltos kavos drumzlėm- ten greičiausiai anglis ir celiuliozė. O tokio reikalo šarmas neima.

  3. Pries pora savaite mano megiamiausias kanalas Applied Science (Ben Krasnow) buvo idejes video apie tirpiklius ir ju naudojimo metodikas. Taip pat pademonstravo ir Hydrofluoric acid be pirstiniu. Vakar ziuriu video jau nebera 🙂

  4. Jei tirpina veidą. Tai moterims būtų gera priemonė spuogams naikinti 🙂
    Jei plaukus, tai depiliacijai 🙂

  5. Man kažkada buvo toks bajeris, kai pagal instrukciją prikračiau kurmio, gal kiek perdaug, ir jis visas sušoko į didelį gabalą sifone. Tada teko ardyti viską ir rankom (žinoma plikom) iškrapštyti. Rankos tikrai nenukentėjo.

  6. Kreipiausi į kurmio gamintoją/importuotoją (?), tai jis neatskleidė sudėties nei natrio šarmo kiekio. Bet matyt, ten yra kažkokių “inhibitorių” kurie sulėtina reakciją. Dar gal šarmas sureaguoja su CO2 ir gaunasi mažiau tirpus natrio karbonatas… Tiksli chemija man neaiški. Bet naudojant “neteisingą vartojimo instrukciją” viskas kol kas veikia gerai.

  7. Kažin, o tuo spektrometru, na kur visi rimtesni “metalistai” turi, ar neina nustatyti cheminės sudėties, na bent jau kokia procentinė sudėtis? Ta prasme, kad metalus rodo – tai žinau, bet deguonį, azotą ir pan?

  8. XRF spektrometras nerodo lengvųjų elementų. Jau su aliuminiu problemos, o tie kiti beveik nematomi, nes išspinduliuojama antrinė radiacija ant tiek silpna, kad ją sugeria oras. Mačiau XRF modelį skirta aliuminio ir lengvųjų elementų tyrimui, tai jis net turėjo vakuumo siurbliuką, kad išsiurbti iš prietaiso orą.
    Dar momentas- XRF ir ICP spektrometrai nerodo junginių, jie rodo tik atomus. T.y. ar tai spiritas ar tai glicerinas neatskirsi, nes jie sudaryti iš tokių pat anglies, degonies ir vandenilio atomų.

  9. Kad nerodo junginių – tą tai puikiai suprantu, galvojau, gal bent pvz pagal natrio kiekį % galima būtų spėti apytikriai tiek gali būti šarmo…

  10. Man biški keista kodėl krumis naudoja nartrio šarmą o ne kalio . matyt taip pigiau . Šeip yra ir skysto natrio šarmo ne tik miltuku bet netame esmė. Esmė ta kad natrio šarmas ir rebalai reaguoja į muilą kuris su kietu vandeniu sudro netrpias nuosėdas kurios gali užkimšt tokimesnes kanalizacijos vietas. tuo tarpu kalio šarmas su reibalais reguoja į šampūna kuris nereguoja su kietu vandenių taigi ir nuosėdu nesudaro .

  11. jeigu tai natrio hidroksidas, tai jo galima gauti bitininkų reikmenų parduotuvėse. jie jį naudoja dezinfekavimui.

  12. Gal kas turi įdėjų dėl kanalizacijos atkimšimo nes natrio šarmo 3kg nepadeda… reikia kažko agresyvesnio

  13. Viskas priklauso nuo teršalų tipo. Šarmas prieš riebalūs ir plaukus (ir kakučius). Druskos rūgštis- dantų pasta, muilo kristalai, kalkės.
    Jei kamšalas celiuliozė (kad ir kavos tirščiai) tai beveik niekas nepadės, tik mechaninis valymas. Tas pats su smėliu- juk nepradėsi pilti HF į vamzdžius…
    O jei užkimšta plastiku, tai tikrai niekas nepadės, tik krapštymas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *