Simetrinis audio įėjimas

Jau pabaigiau savo garso stiprintuvo remontą ir tobulinimus. Dabar aprašysiu patobulinimą- padariau simetrinio signalo (balansuoto) įėjimą. Pernelyg daug negudravau ir padariau kiek paprastesnę schemą.

balanced audio input
Tai vėl darbinė schema, todėl ne visi parametrai surašyti ir ne visos detalės reikalingos. Čia dar ir eksperimentų likučiai. Todėl kiek komentarų:
R27 – kabelio apkrova. Čia kartais gali būti niekas, o kartais ir 600 omų būna. Tačiau pas mane ji stovi iškarto įėjime, o ne po kondikų. Šiaip, teoriškai, tuos kondikus kaikuriose schemose nededa, tačiau pas mane visai gerai groja ir su kondikais. R2 reguliuoja stiprinimą (10K). R11-R13 – 10K. R16, R15- 100K, tai paprasčiausias “bleed” rezistorius, kuris nutraukia kruvius iki žemės potencialo. Nes DC signalas per C4, C5, C18 ir C19 neprateka (ten kažkur virš 10uF). C6, C20 nesudėti, nes išėjimas užšuntuotas R18. Maži kondikai iš internete publikuotu schemų. Tai tikriausiai radio dažnių filtras. C7, C26 tai operacinio autogeneracijos blokiratorius, nes kartais užsigeneruoja megaherciniuose dažniuose.

O čia prietaisiukas, kuris galvaniškai atriša signalą.
audio trafas
Tai trafukai kuriuos išlupau iš senoviško SONY betacam video magnetafono. Su visa plokštele. Tik biški pridėjom lazerio pjaustyto plastiko.

audio trafas
Čia trafukas pakabintas prie mano kompiuterio. Eksperimentai parodė, kad 50Hz fono triukšmas iš kompo dingo, tačiau dar liko nedidelis triukšmelis iš pačio stiprintuvo, tačiau ten jau aukštasis pilotažas, reikia daugiau praktikos ir daugiau laiko eksperimentams.

4 replies on “Simetrinis audio įėjimas”

  1. Mašinoje kada registratorius ijungtas – neimanoma klausytis radijos. Trugdžiai ir pan.. (čia provinsijoje). Jei pvz Klaipėdoje – tokios bedos nėra. Ir ne pas mane viena. Sprendimo nerandam, gal kada rasit kokia minute pasidalinti mintimis kaip spresti tokia beda. Ačiū

  2. Ovidijui: eeee, nesupratau. Tačiau pradėčiau nuo 12V->5V keitiklio filtro. Jei tikrai radija, tai dar ir feritiniai žiedai ant laidų.

    Dariui: nu tai lazeris, tada jau ir lengva.

  3. Administrator: feritiniai žiedai negelbejo, 12->5 keitikliu bandziu keleta, ir laida ekranuota naudojau, trukdziai eina. Va pvz Lietaus radija groja puse bedos, o M1 neina klausytis.
    Speju reikia kokio nors spec keitiklio su grandines valytuvu :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *