Mobilaus telefono ekrano keitimas

Kažkada bosas turėjo telefoną Samsung S3. Jis jam kažko nepatiko, o poto jis tą telefoną sekmingai numetė, kad viduje ekranas ėmė ir suskilo. Ir kadangi jam telefonas nepatiko, tai jis kurį laiką pragulėjo stalčiuje prie šlamšto, o poto atsirado pas mane. Aš jo irgi neremontavau, nes man kaip ir nereikėjo kito telefono. Bet praėjo kiek laiko ir ekranai su touchscreenu ir rėmeliu atpigo. Būtent, jei jumi reikia pažaisti su ekrano keitimu, šiems modeliams geriau jau pirkti komplektą kur jau viskas suklijuota. Nes buitinėm priemonėm ten viską atklijuoti ir vėl priklijuoti kogero neįmanoma. Gal remonto dirbtuvės, kur turi staklikes ekrano perklijavimui tai ir padaro…. Bet esmė tame, kad remonto kontorėlė už pakeitimą paprašė X sumą pinigų. Tuo tarpu, kinai už mažesnę sumą ($63.80 su atsiuntimu) siūlo jau viską surinktą.

Samsung S3 china made screen replacement
Prekę užsakiau gruodžio 13 dieną, šiandien (gruodžio 28) prekė jau atnešė paštininkas į namus. Mokesčių nebuvo, kinas parašė, kad tai 10$ vertės daiGtas. Gal ir nemelavo 🙂

Prieš pirkdamas biški pavargau ir perverčiau gal dešimt pardavėjų. Išsirinkau kiek brangesnį variantą (buvo ir ~$55 variantai). Išsirinkau tik dėl to, kad buvo kitų pirkėjų teigiami atsiliepimai. Prie kitų pardavėjų buvo parašyta, kad tipo kreivi, mažesnės rezoliucijos(!) ekranai ir panašiai. Prie šito pardavėjo buvo tik teigiami atsiliepimai.
Ekranas tikrai ne originalus, bet išoriškai visiškai neradau skirtumų:
replacement Samsung mobile screen selfmade
Užtat viduje buvo… Pirmiausia- “guminis” hermetikas aplink metalą. Pas orginalų ten kažkoks silikonas, pas kiną tik vos vos uždažyta. Vadinasi žymiai pablogėja korpuso hermetizacija. Nebuvo nei vieno drėgmės detektoriaus. Nebuvo dvipusės lipnios izoliacijos kuri pavaizduota pardavėjo paveikslėlyje. Teko panaudoti savo. Nebuvo termapaduko procesoriui. Teko perkelti termogumą (-mas) iš originalaus korpuso į naują.
Nėra termopado po “blico” LEDu. Tas nepersiklijavo. Teks mažiau naudoti blicą, kitaip jis perkais. Nebuvo keletos guminių tarpinių, kurias perkėliau iš originalo. Taip pat nebuvo RGB LEDo spalvos filtro, o jį aš ir užmiršau perkelti- dabar šviečia tas indikacinis LEDas biški gaidiškai. Tačiau vėl sukti dešimt važtelių per nauj0 jau tingiu.

Išvada- pusvalandžio darbelis ir turiu dar vieną nereikalingą telefoną. 🙂

Kita išvada- jei rankos ne iš šiknos, tai rekomenduoju šią procedūra pasidaryti patiems (jei aišku reikia). Ardymo ir surinkimo instrukcijas surandamos jutubėje.

P.S. originaliam telefone nebuvo vieno vidinio varžtelio. Patobulintas? Ardytas? Suchalturintas?

P.S. bandau trumpinti kiną už smulkią nekomplektaciją. Vėliau parašysiu kas gavosi 🙂

11 replies on “Mobilaus telefono ekrano keitimas”

  1. Na esu keites ne viena ekrana. samsung keičiasi lengvai su visu korpusu. Xperia Z serijos telefonai sudėtingiau, nes klijuojami bet iš kinų nusiperki ekranas su lipdukais naujais ir ok, su paprastu fenu be jokių problemų, tik tie pigiausi ekranai (~45€) visi neturi tokio gero kontrasto ir šviesumo reguliavimo lygis žymiai mažesnis nei originaliu, bet šiaip neturint dvieju telefomnu palyginimui nepasakysi kuris su keistu ekranu. Taip pat bandysiu perklijuot tik stikliuka, atsiskiria namu salygomis taip pat neblogai su fenu ir valu, ar net paprastu peiliuku, tik užtrunka ir reik kruopštumo. lauku dabar iš kino UV kliju bandysiu klijuot, senus UV klijus pašildai su fenu ir au 646 labai gerai valosi, ant galo dar su izopropilio alkoholiu nuvalau ir ok atrodo, tai tiek pastebėjimu iš mano pusės.

  2. Keiciasi tie stikliukai gan lengvai ypac Samsung’ams. O taisyklose nieko mandriau nedaro. Irgi naudoja tapačia tecnoligija: Su viela nupjauna šildydami paskui nuvalo, pila UV pigiausius klijus, tada švitina su UV lempa. Minusas tame, kad kliju perteklius dažnu atveju nubega į vidų ir lieka skysti nes UV spinduliai jų nepasiekia todėl po kaškiek laiko telefonas gali sugesti dėl klijų ant plokštės.
    Tačiau yra ir kita tecnologija kurią naudoja gamyklose.Tačiau dėl įrangos brangumo, abejoju ar LT kasnors naudoja šią technologiją.

  3. SIII super daigtas 😉 pats naudojuosi jau kelis metus, net labai rekomenduoju iškart persirašyt OS (cyanogen, ar nameless rom), taip sakant ir stabilus ir tel. prikelia naujam gyvenimui 🙂

  4. tas ir erzina su tokiais remontais, kad daznai padideja tikimybe palist vienai kitai dulkei po ekranu su laiku

  5. Teko expermentuot su perklijavimu, rezultatas: sugadintas ekranas ir kraujuoti pirstai, po to tik “buterbrodas” is draugiskos kinijos, beje, pvz iphone dar kontrastingesniu ir ryskesniu ekranu teko gaut, nei gamykliniai (palyginimai daromi buvo tarp keliu tel, ne is akies: pries ir po ko keitimo)

  6. Sveikas, su naujais. Esu biski sutrikes, kiek pamenu pas s3 ir kitus buvusius ir esamus bei ko gero busimus samso flagmenus ejo super amoled ekraniukai,– cia pas tave ir bejui minima lcd?

  7. Na jei ten amoled tai viskas ok. tiesiog amoledas lcd(/ips) ekrana parametrais lenkia 10-13 kartu(!!!),ty. juodos kiekis, kontrastas, atsako greitis,spalvu kiekis, teoriskai net ir baltos vaiskumas, apzvalgos kampas, ekrano/taško didesnis ryskumas,-amoled pikselis pats sviecia. lcd net ir gero ant saules vargas ka nors iziureti,– amoled zymiai geriau. dabar berasant sove mintis kad is tiesu durnai uzklausiau pirma klausima,–amoledo valdikliai bus specifiniai(kitokie negu lcd), o e bejui tiesiog žargoniškai,– belenkoki ekrana vadina tiesiog lcd.

  8. Taigi “amoled” tik bendrinis pavadinimas “active matric of organic led”.
    O kinai viską vadina LCD 🙂
    Tačiau čia turi būti LED displėjus dėl savo švietimo principo ir pašvietimo sistemos nebuvimo. Jis tikrai gerai šviečia ir labai panašus į originalius S3 mini ir S5 paprasto ekranus. Gal paprasčiausiai fabrikas gamina tuos “LCD/LED” ekranus didesniais kiekiais, o gal ekranai turi kokius nors defektus (kurių aš dar nepastebėjau) ir juos parduoda kaip OEM/noname. O gudrus kinai surenka tikrai padirbtus ektranus?

  9. Tai vat ir idomu, kodel OEM ekranas kainuoja 150Eur, o siunciantis is Kinijos – 30 🙂 viena dalyka suprantu, pas kiniska tikrai nebus Gorilla Glass, nes pastebimai braizosi stipriau. Ir plastikines dalies kokybe ne tokia kaip OEM, jauciasi, kad milimetro dalim nepataikyta vietom komponentu istatymo vietos, lieka plysiukai nedideli isoreje ir pan. Bet bendrai paemus apsimoka labiau pirkt ta kiniska..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *